Från Sapfo till cyborg : idéer om kön och sexualitet i historien
ISBN9789178447077
Upplaga1
FormatInbunden
Publiceringsår2006-04-01
FörlagKungl. Vitterhetsakademien
Antal sidor240
SpråkSvenska

Inbunden • 2006-04-01

Från Sapfo till cyborg : idéer om kön och sexualitet i historien

 • ISBN: 9789178447077
 • Upplaga: 1
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2006-04-01
 • Förlag: Kungl. Vitterhetsakademien
 • Antal sidor: 240
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -19% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Kristian S
  179 kr

  Ny

 • Malin S
  209 kr

  Ny

Om Från Sapfo till cyborg : idéer om kön och sexualitet i historien

Boken Från Sapfo till cyborg : idéer om kön och sexualitet i historien släpptes år 2006.

Den består av 240 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Kungl. Vitterhetsakademien.

Köp Från Sapfo till cyborg : idéer om kön och sexualitet i historien begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 42 kr (19%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Könet och sexualiteten har en historia. Idéer och föreställningar om vad som är kvinnligt och manligt, liksom om det könsliga umgänget, har formulerats och omformulerats genom tiderna. Definitionerna av kvinna, man och sexualitet har genomgått förändring. Var sitter könet? Är kvinnor och män lika eller olika? Är sexualitet något vi främst gör, eller är det kopplat till identitet och därmed något vi är?Dessa frågor har fått olika svar i olika perioder. Svaren har sökts i religionen, i vetenskapen eller hos samhällsföreträdarna, och utgjort en grund för regleringen av kvinnans och mannens ställning, könens inbördes förhållande liksom av olika sexuella handlingar. Det har funnits föreskrivna ordningar men även kritik, angrepp och revideringar av dessa. Många kvinnor och även en hel del män har kritiserat rådande förhållanden, fört fram teorier om förtryckets mekanismer liksom visioner om ett framtida jämställt samhälle. Medeltidens lärda kvinnor, överklasskvinnorna i salongskulturen, socialistiska utopister, moderna kvinnorörelser och queerteoretiker feminismen är rik på perspektiv, och det finns skäl att snarare tala om feminismer.Från Sapfo till Cyborg behandlar idéer om kön och sexualitet, från antiken till nutiden. Volymen inleds med Sapfo, lyrikern från Lesbos som diktade om kärlek mellan kvinnor, och avslutas med cyborgen; människan/maskinen och visionen om vad en kvinna och en man skulle kunna vara.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 179 kr   Spara 19% mot nypris
Ny 221 kr