Från novis till expert - - mästerskap och talang i omvårdnadsarbetet
ISBN9789144356310
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattarePatricia Benner
Publiceringsår1997-08-26
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor213
SpråkSvenska

Häftad • 1997-08-26

Från novis till expert - - mästerskap och talang i omvårdnadsarbetet

av Patricia Benner

 • ISBN: 9789144356310
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1997-08-26
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 213
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Lena E
  209 kr

  Bra skick

 • Cornelia W
  209 kr

  Bra skick

 • Cecilia G
  229 kr

  Bra skick

Om Från novis till expert - - mästerskap och talang i omvårdnadsarbetet

Boken Från novis till expert - - mästerskap och talang i omvårdnadsarbetet släpptes år 1997 och är skriven av Patricia Benner.

Den består av 213 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Från novis till expert - - mästerskap och talang i omvårdnadsarbetet begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Föreliggande bok är den svenska versionen av Patricia Benners välkända bok ”From novice to expert. Excellence in clinical nursing practice” (1984). Genom denna bok och det forskningsmaterial som boken vilar på, har Benner skapat underlag för att beskriva sjuksköterskors kliniska verksamhet och kunnande.Ur ett fenomenologiskt perspektiv har Benner i sin forskning, genom intervjuer och deltagande observationer funnit kärnan i sjuksköterskors kliniska kunnande och sammanfattat det i sju olika kompetensdomäner. Metoden hon använder är berättande (s.k. ”narrative” metod) med ”critical incidents” för att fånga sjuksköterskors kunnande. De berättade situationerna kan ses som typexempel som beskriver väsentligt kliniskt kunnande och som samtidigt beskriver processen för hur förvärvandet av expertkunnande kan relateras till sjuksköterskors kliniska verksamhet.Utvecklingen från novis till expert sker främst genom den erfarenhet, som i detta fall sjuksköterskan, skaffar sig genom att vara verksam inom ett verksamhetsfält över en längre tid. Men erfarenhet i sig leder inte automatiskt till inlärning och ett ökat kunnande. Det är, menar Benner, när teoretisk kunskap och erfarenhet kombineras med reflektiv förmåga och möjlighet att integrera innebörden av denna kombination med den egna personligheten, som expertkunnande kan uppstå och novisen utvecklas till expert.Boken vänder sig till sjuksköterskor, vårdlärare, sjuksköterskestuderande samt forskningsintresserade inom området.I den engelska utgåvan av Benners bok ingår en epilog, där sjuksköterskor i klinisk verksamhet och utbildning beskriver hur de använder Benners forskningsarbete på olika sätt. I den svenska versionen medverkar fil dr Gertrud Grahn, Enheten för Vårdforskning, Lunds universitet och professor Britt Johansson, Institutionen för Vårdlärarutbildning, Göteborgs universitet, i motsvarande avsnitt.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr
 Letar efter nypriser..