Från fabler till manga 1 : Litteraturhistoriska och didaktiska perspektiv på barnlitteratur
ISBN9789140689443
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareAnn Boglind
Publiceringsår2015-08-18
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor334
SpråkSvenska

Häftad • 2015-08-18

Från fabler till manga 1 : Litteraturhistoriska och didaktiska perspektiv på barnlitteratur

av Ann Boglind

  • ISBN: 9789140689443
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2015-08-18
  • Förlag: Gleerups Utbildning
  • Antal sidor: 334
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Från fabler till manga 1 : Litteraturhistoriska och didaktiska perspektiv på barnlitteratur

Boken Från fabler till manga 1 : Litteraturhistoriska och didaktiska perspektiv på barnlitteratur släpptes år 2015 och är skriven av Ann Boglind.

Den består av 334 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Från fabler till manga 1 : Litteraturhistoriska och didaktiska perspektiv på barnlitteratur begagnad från en annan stundent hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 349 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Barnlitteraturen i dag spänner över ett brett område. Vad är det som barn läser eller får uppläst för sig? Från fabler till manga 1 ger en översikt över svensk och översatt barnlitteratur från den äldre litteraturen till i dag. Författarna tar upp olika genrer inom barnlitteraturen, exempelvis fabler, sagor, klassiker, bilderböcker, serier och lyrik, men också en mängd nyare romaner för yngre barn och mellanåldern. Här finns flera fördjupningar av centrala författarskap, som Astrid Lindgren, Tove Jansson och Lennart Hellsing. Läsaren får möta klassiker, som Rödluvan och vargen, Robinson Crusoe, Alice i Underlandet, Tomtebobarnen, men också göra bekantskap med senare verk, som Loranga, Masarin och Dartanjang, Katitzi, Harry Potter, Gräset skrattar: dikter, Gittan och gråvargarna, Snäll, Dagbok för alla mina fans: Gregs bravader, Flora & Ulysses: illuminerade äventyr, Brune och Petit, Monstret.Från fabler till manga 1 riktar sig till studenter, lärare, forskare, bibliotekarier och alla som vill lära sig mer om det spännande och ständigt växande området barnlitteratur. Den är en bearbetad version av delar av Från fabler till manga (2010).Från fabler till manga 2 behandlar litteratur för ungdomar ur olika aspekter.Bokens författare är Anna Nordenstam, docent i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet och professor i svenska med didaktisk inriktning vid Luleå tekniska universitet, och Ann Boglind, tidigare universitetslektor i svenskämnets didaktik vid Göteborgs universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Ny från 639 kr