Från cellfängelse till beteendeterapi : fängelse, kriminalpolitik och vetande 1930-1980
ISBN9789197903981
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareRoddy Nilsson
Publiceringsår2013-05-10
FörlagÉgalité
Antal sidor291
SpråkSvenska

Häftad • 2013-05-10

Från cellfängelse till beteendeterapi : fängelse, kriminalpolitik och vetande 1930-1980

av Roddy Nilsson

  • ISBN: 9789197903981
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2013-05-10
  • Förlag: Égalité
  • Antal sidor: 291
  • Språk: Svenska

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Från cellfängelse till beteendeterapi : fängelse, kriminalpolitik och vetande 1930-1980

Boken Från cellfängelse till beteendeterapi : fängelse, kriminalpolitik och vetande 1930-1980 släpptes år 2013 och är skriven av Roddy Nilsson.

Den består av 291 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Égalité.

Köp den ny för 257 kr hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Historikern Roddy Nilsson analyserar i denna bok fängelsets roll i kriminalpolitiken från 1930-talet och ett halvsekel framåt. Två övergripande frågor står i centrum. Dels hur fängelset som företeelse förändrades mot bakgrund av välfärdsstatens framväxt och konsolidering, dels vilka aktörer, institutionella intressen och försanthållanden som under denna period satte sin prägel på skeendet. Det betonas hur försanthållandena inte minst har varit centrala för att förstå hur relationen mellan disciplinerings- och kontrollsträvanden och behandlings- och rehabiliteringstänkandet har sett ut under detta halvsekel.Framställningen koncentreras på att undersöka det fält som formerats kring fängelset – beträffande orsaker, följder och åtgärder – speciellt de faktorer som ledde fram till förändringar och en omfattande institutionell expansion. Vidare berör författaren fångvårdens/kriminalvårdens organisatoriska utveckling mot bakgrund av förändringen av straffsystemet, framför allt fängelsets plats inom detsamma.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Ny från 257 kr