Fråga det förflutna - En introduktion till modern historieforskning
ISBN9789144607016
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareAnders Florén, Stellan Dahlgren
Publiceringsår1996
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor323
SpråkSvenska

Häftad • 1996

Fråga det förflutna - En introduktion till modern historieforskning

av Anders Florén och Stellan Dahlgren

 • ISBN: 9789144607016
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1996
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 323
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Josefin E
  160 kr

  Ny

 • Henrik O
  309 kr

  Bra skick

 • Giusy Y
  329 kr

  Bra skick

Om Fråga det förflutna - En introduktion till modern historieforskning

Boken Fråga det förflutna - En introduktion till modern historieforskning släpptes år 1996 och är skriven av Anders Florén och Stellan Dahlgren.

Den består av 323 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Fråga det förflutna - En introduktion till modern historieforskning begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 309 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Historien är slut! Människan är historielös! Historieämnet är i kris! Under det senaste decenniet har sådana utrop allt oftare gjorts såväl i media som i den vetenskapliga debatten. Historien diskuteras. Det har blivit viktigare att förhålla sig till det förflutna. Allt fler har också en åsikt om vad som är god och dålig historieskrivning och forskning. Denna bok försöker att reda ut vad som skiljer vetenskap från annan kunskap och historievetenskapen från annan kunskap om det förflutna. Framställningen följer historikern genom de olika stegen i forskningsarbetet. Den börjar med att frågan ställs och diskuterar de olika sätt som finns att motivera den. Vidare diskuteras hur forskaren väljer metoder och källmaterial för att besvara sin fråga. Avslutningsvis behandlas de problem som vetenskapsmannen ställs inför när resultaten skall analyseras och förklaras. Det är ingen instruktionsbok i historieforskning, ingen kokbok. I möjligaste mån presenteras i stället alternativa synsätt som historikern väljer mellan under forskningsarbetets gång. Därför heter boken Fråga det förflutna. Forskarens fråga och val står i framställningens centrum. I första hand riktar den sig till studenter i historia vid universitet och högskolor, men den är också en introduktion för den som vill få en överblick av den moderna historieforskningens utgångspunkter och arbetsmetoder. Anders Florén och Stellan Dahlgren är docenter i historia vid Uppsala universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 309 kr