Förskolan - barns första skola!
ISBN9789144042220
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareEva Johansson, Ulla Mauritzson, Siv Benn, Siv Anstett, Camilla Öhberg
Publiceringsår2003-02-05
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor200
SpråkSvenska

Häftad • 2003-02-05

Förskolan - barns första skola!

av Eva Johansson, Ulla Mauritzson, Siv Benn, Siv Anstett och Camilla Öhberg

 • ISBN: 9789144042220
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2003-02-05
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 200
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 7 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Yann N
  179 kr

  Bra skick

 • Yann N
  179 kr

  Bra skick

 • Anna-Maria G
  179 kr

  Bra skick

 • Martin L
  179 kr

  Bra skick

 • Lina O
  209 kr

  Bra skick

 • Amanda H
  209 kr

  Ny

 • Kajsa L
  239 kr

  Bra skick

Om Förskolan - barns första skola!

Boken Förskolan - barns första skola! släpptes år 2003 och är skriven av Eva Johansson, Ulla Mauritzson, Siv Benn, Siv Anstett och Camilla Öhberg.

Den består av 200 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Förskolan - barns första skola! begagnad från en av 7 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 179 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Syftet med denna bok är att visa på att förskolan är barns första skola. Boken tar fasta på de oändliga möjligheter att lära och utvecklas som förskolan erbjuder små barn. Författarna poängterar samtidigt att pedagogens agerande är centralt för barns lärande och delaktighet i denna första skola. Utifrån den komplexa verklighet som förskolan utgör belyses olika frågeställningar relaterade till förskolans läroplan. Basen är den teoretiska grund som vi här kallar den relationella, och som innebär att barn, vuxna, sammanhang, tid och rum alla är integrerade delar i lärandets helhet. Kommunikationens betydelse för små barns lärande löper som en röd tråd genom hela boken. Inledningsvis diskuteras de utmaningar som dagens pedagoger i förskolan står inför: förhållandet mellan individ och kollektiv, vad den barnsyn pedagoger bär med sig betyder för det dagliga arbetet, vad det innebär att arbeta mot ett mål samt vad ett lustfyllt lärande i förskolan kan betyda. Tidsenliga begrepp som barncentrering och det kompetenta barnet problematiseras. Dokumentation framhålls som ett sätt för barn att upptäcka lärande och för pedagoger att upptäcka lärandeprocessen. Vidare behandlas barns begynnande problemlösning, naturvetenskap som innehåll samt kommunikationens roll i leken. Boken är avsedd för grundutbildning och fortbildning av lärare som arbetar med barn i förskoleåldern. Vår förhoppning är att den ska inspirera till diskussion om lärandets relationella karaktär och de konsekvenser ett sådant synsätt kan få för den pedagogiska verksamheten.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 179 kr
 Letar efter nypriser..