Forskningsmetodik : Om Kvalitativa Och Kvantitativa Metoder
ISBN9789144002118
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareIdar Magne Holme, Bernt Krohn Solvang
Publiceringsår1997-01-01
FörlagSTUDENTLITTERATUR AB
Antal sidor360
SpråkSvenska

Häftad • 1997-01-01

Forskningsmetodik : Om Kvalitativa Och Kvantitativa Metoder

av Idar Magne Holme och Bernt Krohn Solvang

 • ISBN: 9789144002118
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1997-01-01
 • Förlag: STUDENTLITTERATUR AB
 • Antal sidor: 360
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 6 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sanna G
  139 kr

  Bra skick

 • Åsa L
  159 kr

  Bra skick

 • Sonia M
  159 kr

  Bra skick

 • Ingela H
  209 kr

  Bra skick

 • Iara F
  259 kr

  Bra skick

 • Nicole A
  259 kr

  Bra skick

Om Forskningsmetodik : Om Kvalitativa Och Kvantitativa Metoder

Boken Forskningsmetodik : Om Kvalitativa Och Kvantitativa Metoder släpptes år 1997 och är skriven av Idar Magne Holme och Bernt Krohn Solvang.

Den består av 360 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget STUDENTLITTERATUR AB.

Köp Forskningsmetodik : Om Kvalitativa Och Kvantitativa Metoder begagnad från en av 6 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 139 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna grundbok i forskningsmetodik behandlar utförligt såväl kvantitativa metoder baserade på statistisk bearbetning av data som kvalitativa metoder som intervju, observation och dokumentanalys. I boken beskrivs forskningsprocessens olika faser och metodernas för- respektive nackdelar diskuteras, liksom de sätt på vilka de kan komplettera varandra.Författarna hävdar att det är forskarens frågeställningar som bör vara avgörande i valet av metoder. De behandlar också relationen mellan metoddiskussionen och olika vetenskapsteoretiska perspektiv och resonerar om vad man bör tänka på vid valet av metod. Boken innehåller vidare särskilda avsnitt om problemformulering och om utformningen av forskningsrapporter.I denna nya upplaga har framför allt avsnitten om dataanalys reviderats. Den kvalitativa dataanalysen är samlad i ett kapitel och i avsnitten om kvantitativ analys har författarna minskat antalet formler och uträkningstekniker och i stället lagt ökad tonvikt på vad användandet av olika tekniker innebär.Boken vänder sig i första hand till samhälls- och beteendevetenskapliga utbildningar vid universitet och högskola.Andra upplagan

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 139 kr
 Letar efter nypriser..