Forntid i Sverige - en introduktion
ISBN9789127097643
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareDag Lindström
Publiceringsår2004-01-01
FörlagNatur & Kultur Läromedel
Antal sidor132
SpråkSvenska

Häftad • 2004-01-01

Forntid i Sverige - en introduktion

av Dag Lindström

 • ISBN: 9789127097643
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2004-01-01
 • Förlag: Natur & Kultur Läromedel
 • Antal sidor: 132
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -59% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Katarina H
  159 kr

  Ny

 • Edija I
  309 kr

  Bra skick

Om Forntid i Sverige - en introduktion

Boken Forntid i Sverige - en introduktion släpptes år 2004 och är skriven av Dag Lindström.

Den består av 132 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur Läromedel.

Köp Forntid i Sverige - en introduktion begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 233 kr (59%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad vet vi egentligen om vår förhistoria? Var finns kontinuiteten och vilka är de riktigt stora och avgörande förändringarna? Forntidens historia ger inte bara perspektiv på människans föränderliga materiella livsvillkor. Genom att läsa om forntiden får vi ett perspektiv på hur människors livsvillkor har gestaltat sig genom historien och hur mänskliga samhällen har organiserats och förändrats över lång tid. Den låter oss se de riktigt långa linjerna i vår sociala, kulturella och politiska historia. I Forntid i Sverige – en introduktion tecknar Dag Lindström huvudlinjerna i vår forntida historia, från de första renjägarnas ankomst till Sydsverige under äldre stenålder fram till den yngre järnåldern med jordbruksexpansion, växande handel och mäktiga stormän på tröskeln till medeltiden. Utgångspunkten tas i olika arkeologiska fynd och fornlämningar, men huvudvikten ligger vid tolkningarna av dem, det vill säga frågor kring människors grundläggande levnadsvillkor och en analys av samhällets sociala, ekonomiska, politiska och kulturella grunddrag. Syftet är att förmedla en grundläggande förståelse för hur samhället har varit organiserat under olika tidsperioder och hur det har förändrats från stenålder fram till medeltidens början. Det har länge funnits ett behov av en modern universitetslärobok som kan ge en översiktlig introduktion till svensk forntid. Forntid i Sverige – en introduktion är avsedd för studenter som läser grundkurser i historia vid universitet och högskolor. Den är också lämplig för studenter inom programutbildningar såsom lärarprogram och kulturvetarprogram där baskunskaper i vår forntida historia ska inhämtas. Även om boken i första hand vänder sig till universitetsstuderande är den skriven på ett sådant sätt att den med stor behållning kan läsas även av en intresserad allmänhet. Dag Lindström är docent i historia med många års erfarenhet av undervisning inom både grundutbildning och forskarutbildning. Som universitetslektor vid Linköpings universitet undervisar han i historia, på lärarutbildningar och kulturvetarprogram samt på kurser med inriktning mot kulturarvsfrågor. Han bedriver också forskning kring medeltidens och nya tidens socialhistoria och samhällsorganisation och har tidigare publicerat en rad arbeten inom dessa fält.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr   Spara 59% mot nypris
Ny från 392 kr