Föräldrasamverkan i mångkulturella skolor
ISBN9789144053899
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2009-02-12
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor182
SpråkSvenska

Häftad • 2009-02-12

Föräldrasamverkan i mångkulturella skolor

 • ISBN: 9789144053899
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-02-12
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 182
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Johan D
  186 kr

  Ny

Om Föräldrasamverkan i mångkulturella skolor

Boken Föräldrasamverkan i mångkulturella skolor släpptes år 2009.

Den består av 182 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Föräldrasamverkan i mångkulturella skolor begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 186 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Föräldrasamverkan och föräldrainflytande liksom frågor om relationerna mellan hem och skola har diskuterats flitigt i den svenska skolan under andra halvan av 1900-talet. Debatten har förts inom skolans värld men också i media och på andra nivåer i samhället. På grund av de många intressenterna har konflikter ofta blossat upp när de inblandade, t.ex. elever, föräldrar, lärare, media och politiker haft olika uppfattningar om samverkan, ansvar och roller. I boken diskuterar författaren bl.a. frågor som: Har skolan en plan och strategi för föräldrasamverkan? Vill skolan samverka med hemmen eller bara se fler föräldrar engagerade i sina barns skola? Hur mycket vet föräldrarna om det allmänna utbildningssystemet och den lokala verksamheten? Hur mycket vet skolpersonalen om föräldrarnas engagemang, delaktighet och kamp utanför skolan? Arbetar skolan med personalens fördomar och förgivettagna inställningar till barn och föräldrar? Hur får skolan och föräldrarna eleverna att känna att de drar åt samma håll, talar med samma röst och har en gemensam vision? Författaren avslutar boken med en vetenskaplig diskussion om insatser för att skapa en nära arbetsrelation mellan skolan och föräldrar i allmänhet och föräldrar med utländsk härkomst i synnerhet. Boken är ett resultat av ett aktionsforskningsprojekt på en skola i Malmö och vänder sig till alla som är intresserade av utbildningsfrågor. Den lämpar sig särskilt som litteratur för studenter på lärarutbildningar och samhällsvetenskapliga utbildningar samt verksamma lärare, rektorer, skolpolitiker och -administratörer, poliser och alla som arbetar med barn och ungdomar.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 186 kr
 Letar efter nypriser..