Folkhälsoarbetets etik
ISBN9789144060422
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2011-03-17
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor307
SpråkSvenska

Häftad • 2011-03-17

Folkhälsoarbetets etik

  • ISBN: 9789144060422
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2011-03-17
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Antal sidor: 307
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

449 kr

Ej tillgänglig

459 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Folkhälsoarbetets etik

Boken Folkhälsoarbetets etik släpptes år 2011.

Den består av 307 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp den ny för 449 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok handlar om de etiska problem som kan uppstå i samband med folkhälsoarbete och om hur de bör hanteras. Dessa problem är huvudsakligen av tre slag. Det första problemet handlar om folkhälsoarbetets yttersta mål, både om vad man ska försöka förbättra för befolkningen och om vilket slags fördelning (av hälsa eller liknande) som bör eftersträvas. Det andra problemet handlar om hur de knappa resurser man har tillgång till ska fördelas, till exempel om man ska använda dessa resurser så kostnadseffektivt som möjligt eller om man snarare ska satsa på att förbättra hälsan hos de mest utsatta grupperna. Det tredje problemet är vilka medel som det är moraliskt acceptabelt att använda sig av i arbetet för en bättre (och mer jämlik) folkhälsa. När är det exempelvis tillåtet att utöva tvång mot en person för att främja hennes egen eller andras hälsa? Och när, om någonsin, är det tillåtet att använda sig av manipulativa marknadsföringsknep för att få människor att göra mer hälsosamma val? Detta är den första boken om folkhälsoarbetets etik som ges ut på svenska, och den riktar sig till dem som läser de olika högskoleutbildningarna i folkhälsovetenskap, hälsopromotion eller hälsopedagogik som finns runt om i landet, och där etik ofta ingår som ett moment. Tanken är att boken ska kunna användas på många olika nivåer, allt från grundnivå till forskarnivå. Boken kan också vara till nytta för dem som redan arbetar inom fältet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..