Flytande rädsla
ISBN9789171732552
FormatHäftad
FörfattareZygmunt Bauman
Publiceringsår2007-05-01
FörlagBokförlaget Daidalos
Antal sidor203
SpråkSvenska

Häftad • 2007-05-01

Flytande rädsla

av Zygmunt Bauman

 • ISBN: 9789171732552
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2007-05-01
 • Förlag: Bokförlaget Daidalos
 • Antal sidor: 203
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

210 kr

Ej tillgänglig

269 kr

Ej tillgänglig

220 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -57% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sara P
  149 kr

  Bra skick

 • Maja G
  159 kr

  Bra skick

Om Flytande rädsla

Boken Flytande rädsla släpptes år 2007 och är skriven av Zygmunt Bauman.

Den består av 203 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Daidalos.

Köp Flytande rädsla begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 120 kr (57%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Moderniteten skulle bli det stora språnget framåt, in i en värld befriad från ett blint och outgrundligt öde. Men än idag har vi inte kontroll över vad som händer i våra samhällen, lika lite som vi har kontroll över vad som händer på jorden. Kanske saknar vi till och med de verktyg som skulle kunna kontrollera krafterna som formar våra livsvillkor. I Flytande rädsla fortsätter Zygmunt Bauman den utforskning av modernitetens ambivalenser, av dess löften och hot, av dess framsteg och katastrofer, som gjort honom till en av vår tids mest uppmärksammade sociologiska skriftställare. Vi lever idag, hävdar han, i en rädslans tid. Både naturen och andra människor väcker farhågor. Rädslan närs av naturkatastrofer, miljöförstöring och förgiftad mat, av våldsbrott och terrorattacker. Men det finns också en tredje zon, en grå och ännu namnlös zon, varifrån hoten inte är alltigenom naturliga, inte alltigenom mänskliga, utan naturliga och mänskliga på en och samma gång, men inte riktigt någotdera. Den zon där kraftverk exploderar, bensinkranar sinar, börser kraschar, allsmäktiga företag försvinner tillsammans med jobb man trott vara solida som klippor, där jetplan med sina tusentals säkerhetsanordningar och hundratals passagerare kolliderar med varandra, där marknadsnycker gör de dyrbaraste och mest eftertraktade tillgångar värdelösa och där alla andra slags tänkbara eller otänkbara katastrofer drar ihop sig, redo att övermanna de försiktiga och oförsiktiga lika. Nya faror upptäcks och annonseras ut nästan dagligen – och hur många undflyr inte vår och experternas uppmärksamhet, medan de bereder sig att slå till utan förvarning? Rädslan, säger Baumann, är »en av de mest ödesdigra av de många demoner som bygger bo i vår tids öppna samhällen». Hur ska dessa samhällen hantera osäkerheten i nuet och om framtiden? Kan de återvinna en kontroll som tycks ha glidit dem ur händerna, kan de återvinna en självtillit liknande den som var förknippad med modernitetens löften? Zygmunt Bauman är professor emeritus i sociologi vid universiteten i Warszawa och Leeds.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 90 kr   Spara 57% mot nypris
 Letar efter nypriser..