Flerspråkighet, identitet och lärande : skola i ett föränderligt samhälle
ISBN9789144059860
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareÅsa Wedin
Publiceringsår2010-07-30
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor275
SpråkSvenska

Häftad • 2010-07-30

Flerspråkighet, identitet och lärande : skola i ett föränderligt samhälle

av Åsa Wedin

 • ISBN: 9789144059860
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2010-07-30
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 275
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Bo N
  219 kr

  Ny

 • Ylva B
  259 kr

  Ny

 • Josefine O
  259 kr

  Bra skick

 • Robert J
  298 kr

  Bra skick

Om Flerspråkighet, identitet och lärande : skola i ett föränderligt samhälle

Boken Flerspråkighet, identitet och lärande : skola i ett föränderligt samhälle släpptes år 2010 och är skriven av Åsa Wedin.

Den består av 275 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Flerspråkighet, identitet och lärande : skola i ett föränderligt samhälle begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 219 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Dagens samhälle karakteriseras av ökad språklig, etnisk och kulturell mångfald. Takten i dessa förändringar har medfört nya krav på skolan att möta barn med olika bakgrund på ett professionellt sätt. Det visar sig ofta att invanda föreställningar om elevernas förkunskaper inte alls stämmer. I mötet med heterogena klasser ställs lärare ofta inför utmaningar av annat slag än dem de utbildats för. Detta blir särskilt tydligt när eleverna ännu inte hunnit utveckla sin svenska i den utsträckning som krävs i skolan. I det här läget blir det lätt att se på barnens språkbakgrund som innehållande olika brister och problem snarare än resurser och möjligheter. I den här antologin ifrågasätter författarna gängse synsätt och ger en mer nyanserad och balanserad bild av flerspråkighet. Genom olika exempel från aktuell svensk forskning om elevers vardag belyser de olika aspekter av flerspråkighet i skolsammanhang och problematiserar begrepp som etnicitet, identitet, lärande och makt. Boken riktar sig till blivande och verksamma lärare i grundskola och gymnasium samt till dem som arbetar med skolutveckling och frågor som rör flerspråkighet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 219 kr
 Letar efter nypriser..