Finns det genvägar till klokhet? : Retorik som konsten att överväga
ISBN9789144024646
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareMaria Wolrath Söderberg
Publiceringsår2003-02-12
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor210
SpråkSvenska

Häftad • 2003-02-12

Finns det genvägar till klokhet? : Retorik som konsten att överväga

av Maria Wolrath Söderberg

 • ISBN: 9789144024646
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2003-02-12
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 210
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Karolina M
  159 kr

  Ny

Om Finns det genvägar till klokhet? : Retorik som konsten att överväga

Boken Finns det genvägar till klokhet? : Retorik som konsten att överväga släpptes år 2003 och är skriven av Maria Wolrath Söderberg.

Den består av 210 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Finns det genvägar till klokhet? : Retorik som konsten att överväga begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Visst vore det skönt om man kunde anmäla sig till en intensivkurs i klokhet. Gärna på deltid och på distans. Men det finns inga sådana genvägar. Vi är hänvisade till livets hårda skola. Utbildning kan ge kunskap av olika slag, men knappast klokhet. Det är något mer och större. Vad har då retorik med saken att göra? Retorik som vi brukar tänka på som konsten att övertyga, lär vi i den här boken känna som konsten att överväga. Det retoriska övervägandet kan rusta oss för möten med en oförutsägbar och föränderlig verklighet, där rationalitet och bildning förvisso har betydelse, men där fantasi, lyhördhet och förmåga att byta perspektiv kan vara ännu viktigare. Retoriken kan bli ett lika användbart redskap för att tänka och handla som för att tala och skriva. Kanske kan retoriken erbjuda om inte genvägar, så i alla fall vägar till klokhet. Författaren tar oss med på en vindlande tur genom vår filosofiska och kulturella utveckling och försöker återetablera retoriken som en etisk och kunskapsteoretisk hållning. Provocerande tankar blandas med inspirerande exempel i en bok som lämpar sig väl inte bara inom retorikundervisning, svenska och andra språk, utan också inom språkvetenskap, pedagogik och filosofi.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr