Filosofins historia - nyare tiden och romantiken
ISBN9789172350304
Upplaga2
FormatÖvrigt
FörfattareAnders Wedberg
Publiceringsår2003
FörlagThales
Antal sidor261
SpråkSvenska

Övrigt • 2003

Filosofins historia - nyare tiden och romantiken

av Anders Wedberg

 • ISBN: 9789172350304
 • Upplaga: 2
 • Format: Övrigt
 • Publiceringsår: 2003
 • Förlag: Thales
 • Antal sidor: 261
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare -22% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Olof W
  169 kr

  Bra skick

 • Elina L
  179 kr

  Bra skick

 • Elina L
  209 kr

  Bra skick

Om Filosofins historia - nyare tiden och romantiken

Boken Filosofins historia - nyare tiden och romantiken släpptes år 2003 och är skriven av Anders Wedberg.

Den består av 261 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Thales.

Köp Filosofins historia - nyare tiden och romantiken begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 47 kr (22%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Det andra bandet av Filosofins historia inleds med en framställning av den mekaniska världsbild som växer fram under 1600- och 1700-talet i takt med den nya fysikens utveckling. Bokens tyngdpunkt ligger senare i skildringen av tre huvudriktningar inom filosofin under den nyare tidens första århundraden: rationalismen, empirismen och Kants förnuftskritik. Rationalismen ägnas två stora kapitel, ett om särskilt Leibniz vidareutveckling av det platonsk-aristoteliska vetenskapsidealet och ett om de stora filosofiska systemen, som Cartesius, Leibniz och Spinoza utvecklar.Den klassiska empirismen Lockes, Berkeleys och Humes filosofi - skärskådas av Wedberg i tre olika avseenden: dess kunskapsteori, dess kritik av traditionella filosofiska idéer, t.ex. rörande personlig identitet, orsaker och nödvändighet, samt dess egna metafysiska föreställningar. En granskning av Immanuel Kants försök att överbrygga motsättningen mellan rationalism och empirism samt ett kort, kritiskt omnämnande av den romantiska filosofin avslutar denna huvuddel av framställningen. I ett sista kapitel som lagts till den andra upplagan av boken behandlas Marxs och Engels socialism och dialektiska materialism.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 169 kr   Spara 22% mot nypris
Ny 216 kr