Filosofin genom tiderna - Efter 1950 | 2:a upplagan
ISBN9789172350052
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareOkänd
Publiceringsår2000-09-14
FörlagThales
Antal sidor584
SpråkSvenska

Häftad • 2000-09-14

Filosofin genom tiderna - Efter 1950 | 2:a upplagan

av Okänd

 • ISBN: 9789172350052
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2000-09-14
 • Förlag: Thales
 • Antal sidor: 584
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Camilla A
  159 kr

  Bra skick

 • Olivia R
  184 kr

  Bra skick

Om Filosofin genom tiderna - Efter 1950 | 2:a upplagan

Boken Filosofin genom tiderna - Efter 1950 | 2:a upplagan släpptes år 2000 och är skriven av Okänd.

Den består av 584 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Thales.

Köp Filosofin genom tiderna - Efter 1950 | 2:a upplagan begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I och med utgivningen av en andra, helt reviderad och starkt utökad upplaga av det femte bandet av Filosofin genom tiderna är verket åter komplett. För den nya upplagan ansvarar Lars Bergström och Staffan Carlshamre. Texterna har sammanställts i sju avdelningar, var och en försedd med en inledande presentation. Här möter mycket av det mest väsentliga som skrivits inom filosofins centrala områden de senaste femtio åren. Femte bandet rymmer följande texter: VETENSKAPENS UTVECKLING Thomas S. Kuhn: Upptäckandets logik eller forskningspsykologi? Karl R. Popper: Normalvetenskap och dess faror. W.V. Quine: Kunskapsteorins naturalisering. MENING OCH TOLKNING Paul Grice: Mening. John R. Searle: Vad är en talakt? Hans-Georg Gadamer: Om förståelsens cirkel. Jacques Derrida: Signatur händelse kontext. Donald Davidson: Tre slags kunskap. METAFYSIK OCH SPRÅK Saul Kripke: Identitet och nödvändighet. Hilary Putnam: Hjärnor i näringslösning. Michael Dummett: Metafysiska tvister om realism. Nelson Goodman: Anteckningar om den välgjorda världen. MEDVETANDET OCH JAGET John R. Searle: Medvetanden, hjärnor och program. Daniel Dennett: Tre typer av intentional psykologi. Derek Parfit: Personlig identitet. HISTORISK FÖRKLARING, KAUSALITET OCH HANDLING Robin George Collingwood: Skillnaden mellan historia och naturvetenskap. Carl G. Hempel: Generella lagar i historien. William H. Dray: Orsaksomdömen i historien. Donald Davidson: Handlingar, skäl och orsaker. David Lewis: Kan vi bryta mot naturlagarna? MORALISKT TÄNKANDE Philippa Foot: Moraliska föreställningar Jürgen Habermas: Dogmatism, förnuft och beslut. Richard Hare: Etisk teori och utilitarism. Bernard Williams: Utilitarism, ansvar och integritet. Judith Jarvis Thomson: Ett försvar för abort. FRIHET OCH RÄTTVISA John Rawls: Rättvisa och opartiskhet. Robert Nozick: Rättvisa och rättigheter. Charles Taylor: Atomism.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..