Filosofi - Ingen lära utan en aktivitet
ISBN9789121196939
Upplaga2
FormatHäftad
Publiceringsår2002-03-08
FörlagLiber AB
Antal sidor272
SpråkSvenska

Häftad • 2002-03-08

Filosofi - Ingen lära utan en aktivitet

 • ISBN: 9789121196939
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2002-03-08
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 272
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Simone M
  259 kr

  Bra skick

Om Filosofi - Ingen lära utan en aktivitet

Boken Filosofi - Ingen lära utan en aktivitet släpptes år 2002.

Den består av 272 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Filosofi - Ingen lära utan en aktivitet begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 259 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Ingen lära utan en aktivitet är ledorden för serien Filosofi. Böckerna lyfter fram den filosofiska diskussionen som det väsentliga i ämnet. De klassiska frågorna får stort utrymme, men tonvikt läggs vid 1900-talets filosofiska diskussioner. Läs mer Filosofi Kurs A+B I den nya upplagan har de historiska avsnitten byggts ut, liksom den moderna filosofin. Kapitel nio om estetik är helt nyskrivet. I övrigt har innehåll och text reviderats, men den argumenterande, resonerande stilen är naturligtvis bibehållen! För dem som vill fördjupa sig i samtida filosofi finns ett tematiskt kapitel där frågor om feminism, djurrätt, idrottsfilosofi, politisk filosofi samt dödsstraff diskuteras. Alla områden får en inledande presentation och avslutas med förslag till fördjupningar. En speciell fördel är att lämpliga fördjupningstexter till alla fem områdena finns i antologin Filosofins värld! På det sättet har man ett grundläggande textmaterial som sen kan kompletteras. Innehåll 1. Filosofi och språk 2. Kunskap, sanning och vetenskap 3. Hur bör man leva och handla? 4. Har livet mening? 5. Tillämpningar och fördjupningar 6. Kunskap och verklighet 7. Logik 8. Vetenskapsfilosofi 9. Estetik Filosofins värld Antologin Filosofins värld är väl anpassad till Filosofi - Ingen lära utan en aktivitet. Den tredje upplagan har utökats med flera nya texter. Boken innehåller nu mängder med klassiska och moderna filosofer: Platon och Mary Wollestonecraft, Aristoteles och Martha Nussbaum, Nietzsche och Simone de Beauvoir, Arne Naess, Ludwig Wittgenstein, Carol Gilligan, Torbjörn Tännsjö och många andra. Över hälften av texterna är från 1900-talet. Dessutom finns det texter av författare och tänkare som Dostojevskij, Camus, Nina Björk, Conan Doyle, P O Enquist och Charles Darwin. En del av texterna är samlade kring teman - djurrätt, rättvisa, feminism, dödsstraff och idrott - och lämpar sig därför särskilt väl för fördjupning. Till texterna hör också uppgifter och diskussionsfrågor. Antologin innehåller drygt 100 texter och är på drygt 300 sidor. Den stöder både A- och B-kursen i filosofi. Filosofiska övningar Filosofi är ett ämne som lämpar sig ovanligt väl för arbete med exempel och för diskussioner i små grupper. Det är då teorier och problem blir som mest levande. Filosofiska övningar innehåller olika slags tillämpningar på kursinnehållet: övningar och exempel där eleverna ska använda filosofiska begrepp på olika problem. Materialet är varierat med olika typer av uppgifter. Det finns tankenötter som berör vetenskapsteori och logik (ofta med facit!) och det finns fallbeskrivningar som gör de moraliska och existentiella problemen tydliga och intressanta.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 259 kr
 Letar efter nypriser..