Feministiska interventioner : berättelser om och från en annan värld
ISBN9789173892254
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareDiana Mulinari, Kerstin Sandell
Publiceringsår2006-11-07
FörlagBokförlaget Atlas KB
Antal sidor394
SpråkSvenska

Häftad • 2006-11-07

Feministiska interventioner : berättelser om och från en annan värld

av Diana Mulinari och Kerstin Sandell

 • ISBN: 9789173892254
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2006-11-07
 • Förlag: Bokförlaget Atlas KB
 • Antal sidor: 394
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare -42% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Yvonne H
  139 kr

  Bra skick

 • Amanda J
  159 kr

  Ny

Om Feministiska interventioner : berättelser om och från en annan värld

Boken Feministiska interventioner : berättelser om och från en annan värld släpptes år 2006 och är skriven av Diana Mulinari och Kerstin Sandell.

Den består av 394 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Atlas KB.

Köp Feministiska interventioner : berättelser om och från en annan värld begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 99 kr (42%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I boken intervenerar några av de centrala forskarna inom det intersektionella fältet i bland annat Fröken Sverige-tävlingen, afrikansk dans i Sverige och svenska latinas.Feministiska teorier ger idag relevanta perspektiv på de flesta vetenskapliga discipliner. Samtidigt har det genusvetenskapliga fältets förståelse av kön och könsrelationer vidareutvecklas och expanderats under de senaste dryga tjugo åren. Grupper som historiskt sett har exkluderas från den vetenskapliga definitionen av det verkliga intervenerar nu i en genusvetenskap som utgår från att det är omöjligt att förstå könsrelationer utan att länka dessa till andra sociala relationer än kön. En av antologins styrkor är att utifrån berättelser från en annan värld tvinga fram andra berättelser om Sverige, om Europa, om världen och att genom dessa berättelser öppna för andra visioner och andra sätt att tänka kön. Antologin visar att dessa berättelser om och från en annan värld har ett djup och en komplexitet i det som idag ofta kallas intersektionalitet. Boken visar dessutom på en bredd i dialoger med andra feministiska interventionerI boken intervenerar några av de centrala forskarna inom det intersektionella fältet i bland annat Fröken Sverige-tävlingen, afrikansk dans i Sverige och svenska latinas.Medverkar gör: Maria Eriksson, Gunlög Fur, Lena Karlsson, Catharina Landström, Catrin Lundström, Katarina Mattsson, Diana Mulinari, Katarina Pettersson, Keith Pringle, Nora Räthzel, Kerstin Sandell, Lena Sawyer och Cathrin Wasshede.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 139 kr   Spara 42% mot nypris
Ny 238 kr