Familjeterapins grunder : Ett interaktionistiskt perspektivTredje revid
ISBN9789127081093
Upplaga3
FormatHäftad
Publiceringsår2000-07-06
FörlagNatur & Kultur
Antal sidor430
SpråkSvenska

Häftad • 2000-07-06

Familjeterapins grunder : Ett interaktionistiskt perspektivTredje revid

 • ISBN: 9789127081093
 • Upplaga: 3
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2000-07-06
 • Förlag: Natur & Kultur
 • Antal sidor: 430
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Eva Q
  259 kr

  Bra skick

Om Familjeterapins grunder : Ett interaktionistiskt perspektivTredje revid

Boken Familjeterapins grunder : Ett interaktionistiskt perspektivTredje revid släpptes år 2000.

Den består av 430 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur.

Köp Familjeterapins grunder : Ett interaktionistiskt perspektivTredje revid begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 259 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Tredje reviderade utgåvan. Familjeterapins grunder har, sedan den första utgåvan publicerades 1982, etablerats som ett standardverk. Genom successiva bearbetningar har boken kunnat spegla familjeterapins senaste utveckling, samtidigt som den borgat för kontinuitet. Familjeterapi är mer ett synsätt på livsproblem än en speciell metod och teknik. Under de senaste decennierna har insikten växt om att våra liv i hög grad präglas av relationer, samspel och möten mellan människor. Behovet av interaktionistisk kompetens har påtalats inom områden som socialtjänst, institutionsvård, barn- och vuxenpsykiatri, elevvård samt omsorg av äldre och handikappade. Efterfrågan på familjeterapiutbildning är större än någonsin. Tre grundbegrepp i boken är system, kommunikation och process. Systemperspektivet ger ett övergripande »fågelperspektiv«, kommunikationsteorin ett avgränsat och inträngande »mikroperspektiv«, medan processteorin utgör förbindelselänken mellan dessa två nivåer. Förutom en övergripande diskussion av teoretiska frågor ges här en översikt över metoder för familjeanalys och terapeutiska interventioner. Boken rymmer också en uppdaterad omfattande litteraturöversikt och en ordlista med förklaringar av de viktigaste begreppen. Denna tredje reviderade utgåva har kompletterats med den teori- och metodutveckling som skett de senaste decennierna. Familjekartorna har ändrats, så att de markerar distinktionen mellan äktenskapsrelationen och föräldrarelationen - något som är speciellt viktigt vid arbete med skilsmässor, vårdnads- och umgängestvister samt styvfamiljer. Kapitlet om familjeterapi-utbildning är till stora delar nyskrivet och ett helt nytt kapitel har skrivits omkring de myter om professionalitet som kan hindra familjebehandlare att vara genuint autentiska i mötet med sina klienter. Boken riktar sig till familjeterapiutbildningar samt andra vårdyrkesutbildningar, som socionom-, socialpedagog- och sjuksköterskeutbildningar, där eleverna behöver grundläggande kunskaper i familjedynamik och familjebehandling.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 259 kr