Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning
ISBN9789139113997
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareTomas Törnqvist
Publiceringsår2014-04-07
FörlagNorstedts Juridik
Antal sidor244
SpråkSvenska

Häftad • 2014-04-07

Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning

av Tomas Törnqvist

 • ISBN: 9789139113997
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2014-04-07
 • Förlag: Norstedts Juridik
 • Antal sidor: 244
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Fanny V
  329 kr

  Bra skick

Om Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning

Boken Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning släpptes år 2014 och är skriven av Tomas Törnqvist.

Den består av 244 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Juridik.

Köp Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten : en översikt över bestämmelser, ärenden och handläggning begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 329 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den här boken är en utveckling av Socialtjänstens familjerätt, som utkom 2009. Mycket har hänt sedan dess. Boken har därför omarbetats och blivit utförligare; kapitel har tillkommit och andra har tagits bort. Det är orsaken till den nya titeln Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten.Fortfarande beskrivs socialtjänstens familjerättsliga uppgifter, omkring femtio till antalet, utifrån lagstiftningen samt vissa kärnpunkter när det gäller handläggningen av dem. Nämnas kan uppgifter som att fastställa faderskap, lämna medgivande vid adoption samt att på domstolens uppdrag genomföra vårdnadsutredningar. Vidare ska socialtjänsten erbjuda föräldrar samarbetssamtal, godkänna deras avtal om vårdnad, boende och umgänge, fatta beslut om åtgärd vid gemensam vårdnad, medverka som stöd vid barns umgänge, ge socialnämnden ett underlag vid vårdnadsöverflyttningar samt yttra sig till andra myndigheter, med mera.Familjerättsliga frågor inom socialtjänsten riktar sig till dem som vill få en översiktlig beskrivning av socialtjänstens uppgifter och handläggning; den är således ingen handbok för hur uppgifterna ska utföras. Boken kan användas i utbildningen av blivande socionomer, jurister och socialpsykologer. Men även andra yrkesgrupper, som samverkar med socialtjänsten, kan genom boken få en ökad kännedom om socialtjänstens familjerättsliga arbete.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 329 kr
 Letar efter nypriser..