Familjen i det moderna - Sociologiska sanningar och feministisk kritik
ISBN9789147064564
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareChristine Roman
Publiceringsår2004-02-04
FörlagLiber AB
Antal sidor160
SpråkSvenska

Häftad • 2004-02-04

Familjen i det moderna - Sociologiska sanningar och feministisk kritik

av Christine Roman

  • ISBN: 9789147064564
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2004-02-04
  • Förlag: Liber AB
  • Antal sidor: 160
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Familjen i det moderna - Sociologiska sanningar och feministisk kritik

Boken Familjen i det moderna - Sociologiska sanningar och feministisk kritik släpptes år 2004 och är skriven av Christine Roman.

Den består av 160 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Inte sedan tiden före feminismens massiva kritik av familjesociologin har familjerelationer rönt ett sådant stort intresse bland sociologiska teoretiker som idag. Hur ser den nya sociologin om "familjen" ut? På vilket sätt skiljer den sig från tidigare familjesociologi? I vilken utsträckning har den låtit sig påverkas av feministiska perspektiv? Det är några av de frågor som behandlas i Familjen i det moderna. I boken diskuteras relationen mellan sociologin och feminismen från den nya kvinnorörelsens framväxt under 1960-talet fram till våra dagar. Domen över familjesociologins idylliserande beskrivningar av kärn-familjen föll hård från 1970-talets feminister. Mot sociologers tal om "den demokratiska familjen" och "komplementära könsroller" ställdes ojämlikhet, mansdominans och kvinnoförtryck. Kärnfamiljen identifierades som en könsordningens grundbult och feminister började på bred front utforska såväl romantisk kärlek, sexualitet och moderskap, som fördelningen av arbete och resurser, makt och mäns våld. I Familjen i det moderna granskar författaren som innehållet i den feministiska kritiken och genusforskningens bidrag till kunskapen om "familjen" såväl som sociologins syn på familjerelationer. Genom att behandla dominerande feministiska och sociologiska idéer om familjerelationer ger boken en orientering i 1900-talets samhällsvetenskapliga diskussion om familj och kön.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..