Familjeliv i Norden
ISBN9789178442416
FormatKartonnage
Publiceringsår1996-04-01
FörlagKungl. Vitterhetsakademien
Antal sidor372
SpråkSvenska

Kartonnage • 1996-04-01

Familjeliv i Norden

  • ISBN: 9789178442416
  • Format: Kartonnage
  • Publiceringsår: 1996-04-01
  • Förlag: Kungl. Vitterhetsakademien
  • Antal sidor: 372
  • Språk: Svenska

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Familjeliv i Norden

Boken Familjeliv i Norden släpptes år 1996.

Den består av 372 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Kungl. Vitterhetsakademien.

Köp den ny för 220 kr hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Familjelivets utveckling var länge ett blankt blad i nordisk historieskrivning. Med David Gaunts bok fick ämnet sin ingående och levande belysning och boken blev snabbt ett standardverk. Den utges nu i en utökad utgåva. I ett par nyskrivna kapitel angriper författaren romantiseringen av de äldres villkor i de traditionella kulturerna. Vidare diskuterar han synen på släkt och familj i det moderna samhället.David Gaunts studie omfattar tiden från vikingatid till nutid. Den belyser en rad förhållanden som präglat människornas familjevardag genom tiderna: ekonomi, kärlek, könsroller, hushållsstrukturer, släktskapsförhållanden, incest och födelsekontroll. Till grund för framställningen ligger ett rikt källmaterial, hämtat från olika håll i Norden.David Gaunt är forskningsledare vid Stockholms forsknings- och utvecklingsbyrå. Han är docent i historia och tidigare universitetslektor vid Umeå universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Ny från 220 kr