Existensens psykologi : En introduktion
ISBN9789127076334
Upplaga1
FormatKartonnage
FörfattareBo Jacobsen
Publiceringsår2000-03-31
FörlagNatur & Kultur Akademisk
Antal sidor288
SpråkSvenska

Kartonnage • 2000-03-31

Existensens psykologi : En introduktion

av Bo Jacobsen

 • ISBN: 9789127076334
 • Upplaga: 1
 • Format: Kartonnage
 • Publiceringsår: 2000-03-31
 • Förlag: Natur & Kultur Akademisk
 • Antal sidor: 288
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 6 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sirin K
  209 kr

  Ny

 • Kim P
  229 kr

  Bra skick

 • Fred G
  259 kr

  Ny

 • Hanna P
  309 kr

  Ny

 • Sofie S
  359 kr

  Bra skick

 • Daniel W
  300 kr

  Bra skick

Om Existensens psykologi : En introduktion

Boken Existensens psykologi : En introduktion släpptes år 2000 och är skriven av Bo Jacobsen.

Den består av 288 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Natur & Kultur Akademisk.

Köp Existensens psykologi : En introduktion begagnad från en av 6 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den existentiella psykologin beskriver och analyserar den moderna människans livsfrågor med hjälp av andliga och etiska diskussioner, ofta med inspiration från filosofi och skönlitteratur. Existentiellt inriktad psykologi har utvecklats på en humanistisk-filosofisk grund och har alltså inte rötter i medicinen och naturvetenskapen och utgår inte heller från egna terapeutiska erfarenheter. Den syftar snarare till att ge behandlare av alla slag ett perspektiv på patienternas existentiella problem på en filosofisk nivå och försöker därmed undvika att sjukdomsförklara företeelser som hör till livet och dess villkor. Intresset för existentiell psykologi har ökat ständigt under den senaste tiden. Bakgrunden till intresset är behovet av psykologiskt stöd vid livskriser och det allmänt ökande behovet av en diskussion kring livsfrågor i en tid då många av de värderingar som tidigare ärvdes från generation till generation inte längre lever kvar. Denna bok är en pedagogiskt skriven introduktion till den existentiella psykologin och kan ses som en blandning av lärobok, allmän livsfilosofi och handbok i levnadskonst, hela tiden med ett strikt humanistiskt grundperspektiv. Boken tar upp det vi brukar kalla för livsfrågor: Livets mening, kris och utveckling, sjukdom och hälsa som livssätt, att stå inför döden, ensamhet och gemenskap, val, frihet och plikt, livsmod och livskraft. Författaren tar upp, diskuterar och utvecklar begrepp som sjukt och friskt och visar hur människans psykiska problem kan förstås som reaktioner på existentiella utmaningar, otillräckliga försvar och krisartade sammanbrott. Han går på ett mycket konkret sätt igenom de fyra olika livsutmaningarna – de grundläggande dilemman som varje människa måste hantera under livets gång: att möta döden, att stå ensam, att finna en mening i meningslösheten och hantera sin valfrihet. I ett appendix redogör författaren också för de viktigaste existentiella psykologerna och deras verk. Boken riktar sig till yrkesverksamma och studerande inom psykologi, alla som är intresserade av filosofi och livsåskådningsfrågor samt de som arbetar inom vård och omsorg. Översättning Margareta Wentz Edgardh Bo Jacobsen är psykolog och verksam vid Center for humanistisk sundheds- og ældreforskning vid Köpenhamns universitet och är en av initiativtagarna till Forum för Existentiell Psykologi och Psykoterapi. Han har skrivit ett flertal böcker i psykologiska och pedagogiska frågor. På svenska finns sedan tidigare Hur blir ditt liv? (Bonniers 1977).

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 209 kr