Evidensens många ansikten : evidensbaserad praktik i praktiken
ISBN9789179242282
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareIngemar Bohlin, Morten Sager
Publiceringsår2011-02-18
FörlagArkiv förlag & tidskrift
Antal sidor229
SpråkSvenska

Häftad • 2011-02-18

Evidensens många ansikten : evidensbaserad praktik i praktiken

av Ingemar Bohlin och Morten Sager

 • ISBN: 9789179242282
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-02-18
 • Förlag: Arkiv förlag & tidskrift
 • Antal sidor: 229
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 1 säljare -63% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nathalie S
  139 kr

  Bra skick

Om Evidensens många ansikten : evidensbaserad praktik i praktiken

Boken Evidensens många ansikten : evidensbaserad praktik i praktiken släpptes år 2011 och är skriven av Ingemar Bohlin och Morten Sager.

Den består av 229 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Arkiv förlag & tidskrift.

Köp Evidensens många ansikten : evidensbaserad praktik i praktiken begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 134 kr (63%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I början av 1990-talet lanserades ett nytt koncept inom vården -- evidensbaserad medicin. Dess grundläggande ambition var att garantera att alla behandlingsåtgärder skulle bygga på bästa tillgängliga kunskap, eller evidens. Konceptet har sedan spritt sig som en löpeld över världen och fått fäste långt bortom medicinens fält. Men att förverkliga visionen om evidensbaserad praktik har visat sig vara mycket mer komplicerat än förväntat. Hur tillförlitliga är metoderna för att frambringa evidens? Hur kan resultaten från vetenskapliga studier överföras till meningsfulla underlag för beslut ute i praktisk verksamhet? Kan evidens verkligen ersätta professionellt omdöme?Sådana frågor diskuteras i den här antologin. Här undersöks vad evidensbaserad praktik är -- i praktiken. En serie konkreta fall analyseras. Exemplen hämtas huvudsakligen från hälso- och sjukvård, men också från socialtjänst och utbildning. Författarna har sin bakgrund inom ämnen som vetenskapsteori, företagsekonomi, socialt arbete och statsvetenskap.Boken vänder sig till alla som undrat vad begreppen "evidens" och "evidensbaserad praktik" egentligen står för. Den innehåller konkreta och nyanserade diskussioner som kan vägleda blivande och verksamma praktiker inom vård, skola och omsorg. Den ger nya insikter i frågor om hur vetenskaplig kunskap kan tillämpas i professio­nell praktik.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 80 kr   Spara 63% mot nypris
Ny från 214 kr