Europeiska kulturlandskap : hur människan format Europas natur
ISBN9789154059775
FormatInbunden
FörfattareUrban Emanuelsson
Publiceringsår2009-03-31
FörlagForskningsrådet Formas
Antal sidor383
SpråkSvenska

Inbunden • 2009-03-31

Europeiska kulturlandskap : hur människan format Europas natur

av Urban Emanuelsson

 • ISBN: 9789154059775
 • Format: Inbunden
 • Publiceringsår: 2009-03-31
 • Förlag: Forskningsrådet Formas
 • Antal sidor: 383
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

409 kr

Ej tillgänglig

529 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -27% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Shirin A
  359 kr

  Bra skick

Om Europeiska kulturlandskap : hur människan format Europas natur

Boken Europeiska kulturlandskap : hur människan format Europas natur släpptes år 2009 och är skriven av Urban Emanuelsson.

Den består av 383 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Forskningsrådet Formas.

Köp Europeiska kulturlandskap : hur människan format Europas natur begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 109 kr (27%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Det är ingen slump att Europas kulturlandskap ser ut som de gör. De har växt fram i samspelet mellan människa och natur, och har en lång och spännande historia. I den här boken berättas historien av Urban Emanuelsson som vet mer än de flesta om kulturlandskap i olika länder. Du som är intresserad av historia, biologi, kulturmiljövård eller naturvård har mycket att hämta i boken. Och du som turistar i Europa får en chans att förstå hur de landskap du åker genom har formats under tidernas lopp. Följ med på en resa genom tid och rum! Naturvårdare behöver ha en historisk syn på sitt arbete, menar Urban Emanuelsson. Och det är ett syftena med boken ? att ge biologer och naturvårdare en bild av hur viktigt det historiska skeendet har varit för den natur och det landskap vi ser idag. Å andra sidan visar boken också för historiker och kulturmiljövårdare hur viktiga biologin och landskapets förutsättningar har varit för historiens förlopp. Urban Emanuelsson behandlar alla delar av Europa. Han har rest mycket och tagit nästan alla fotografier själv. Boken sträcker sig från äldre stenåldern till våra dagar, med tyngdpunkt på perioden 1000-1900. I ett avslutande kapitel pekar författaren på svagheter i nuvarande natur- och kulturmiljövård, ger idéer om möjliga styrmedelslösningar och visar på vägar mot en hållbar landskapspolitik. Boken finns också översatt till engelska ISBN 9789154060351

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 300 kr   Spara 27% mot nypris
 Letar efter nypriser..