EU och välfärdens Europa : familj, arbetsmarknad, migration
ISBN9789147094905
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareLinda Berg, Andrea Spehar
Publiceringsår2011-05-30
FörlagLiber AB
Antal sidor290
SpråkSvenska

Häftad • 2011-05-30

EU och välfärdens Europa : familj, arbetsmarknad, migration

av Linda Berg och Andrea Spehar

  • ISBN: 9789147094905
  • Upplaga: 1
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2011-05-30
  • Förlag: Liber AB
  • Antal sidor: 290
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om EU och välfärdens Europa : familj, arbetsmarknad, migration

Boken EU och välfärdens Europa : familj, arbetsmarknad, migration släpptes år 2011 och är skriven av Linda Berg och Andrea Spehar.

Den består av 290 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

På vilket sätt utmanas de europeiska välfärdsstaterna av EU-samarbetet? Hur påverkas ländernas välfärdspolitik av den demografiska krisen och den ekonomiska globaliseringen? Kommer vi i framtiden att få en gemensam europeisk välfärdspolitik?Läs merI den här boken belyses viktiga skillnader i nationella välfärdssystem runt om i Europa och hur förutsättningarna för en gemensam europeisk välfärdspolitik ser ut. Ett grundläggande problem är det faktum att välfärdspolitiken i huvudsak är nationell och bara delvis samordnad inom EU, medan marknadsintegrationen – med dess konsekvenser för medborgarnas välfärd – utvecklas snabbt på EU-nivå.Boken innehåller:• en översikt över Europas välfärdsutmaningar och en introduktion till EU:s roll, uppbyggnad och funktionssätt• fokus på tre centrala välfärdsområden: familj, arbetsmarknad och migration• faktarutor med fördjupade resonemang om relevant teoribildning och viktiga händelser i EU:s utveckling• rikligt med illustrerande tabeller och förklarande figurer• diskussionsfrågor som avslutar varje kapitelBoken är lämplig på kurser som behandlar EU och välfärdsfrågor inom samhällsvetenskapliga ämnen på universitet och högskolor. Med sitt fokus på välfärden är den också av intresse för tjänstemän och beslutsfattare inom den sociala sektorn.Om författarnaRedaktörerna Linda Berg och Andrea Spehar är båda fil dr, forskare och lärare vid Centrum för Europaforskning (CERGU) och statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet. De belönades 2010 med Göteborgs universitets pedagogiska lagpris för utvecklandet av kursen ”Praktisk EU-kunskap”.Övriga medverkande: Mattias Bengtsson, Helena Johansson, Linda Lane, Bengt Larsson och Kristina Lovén Seldén.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Inga priser hittades på denna bok