Ett liv som andra : Livsvillkor för personer med funktionshinder
ISBN9789144008622
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2000-06-01
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor226
SpråkSvenska

Häftad • 2000-06-01

Ett liv som andra : Livsvillkor för personer med funktionshinder

 • ISBN: 9789144008622
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2000-06-01
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 226
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Anna P
  129 kr

  Bra skick

 • Hanna P
  159 kr

  Bra skick

Om Ett liv som andra : Livsvillkor för personer med funktionshinder

Boken Ett liv som andra : Livsvillkor för personer med funktionshinder släpptes år 2000.

Den består av 226 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Ett liv som andra : Livsvillkor för personer med funktionshinder begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 129 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok belyser några centrala frågor i den handikappolitiska utvecklingen under de senaste åren. Vad var det som dolde sig bakom de goda intentionerna och strävan efter välfärd för personer med funktionshinder? Klienter och patienter är inte längre nöjda med enbart anonym planläggning utan vill själva bestämma över sina liv. Ett genomgående tema i boken är därför att lyfta fram och belysa handikappolitikens konsekvenser ur de funktionshindrade personernas eget perspektiv. Boken vill ge några bilder av funktionshindrade personers levnadsförhållanden och hur deras möte med den offentliga vården och omsorgen ser ut. Den visar på gränser och möjligheter i dagens handikappolitik och hur den i praktiken verkställs. Svensk handikappomsorg är bra men det finns också samtidigt en praktisk vardag som inte alltid stämmer med lagarnas bild av möjligheter och rättigheter. Bakgrunden till boken är främst handikappreformen från 1994, men även psykiatrireformen ett år senare. Boken är i första hand tänkt för undervisning inom högskolans sociala utbildningar och vårdutbildningar. Boken vänder sig också till verksamhetspersonal, handläggare och beslutsfattare, liksom till anhöriga och funktionshindrade personer. Mer information om våra bokserier och övriga böcker inom ämnesområdet finns på webbplatsen Handikapp och funktionshinder.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 129 kr
 Letar efter nypriser..