Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och sociala skiktning
ISBN9789147112821
Upplaga2
FormatHäftad
Publiceringsår2016-08-23
FörlagLiber
Antal sidor219
SpråkSvenska

Häftad • 2016-08-23

Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och sociala skiktning

 • ISBN: 9789147112821
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2016-08-23
 • Förlag: Liber
 • Antal sidor: 219
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Madeleine J
  139 kr

  Bra skick

 • Maria A
  239 kr

  Bra skick

 • Tova A
  300 kr

  Ny

Om Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och sociala skiktning

Boken Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och sociala skiktning släpptes år 2016.

Den består av 219 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber.

Köp Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och sociala skiktning begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 139 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Sedan sociologin grundades har ämnet sysslat med samma problemställning: Hur ska vi förstå samhällets sociala ojämlikhet och hur påverkar den människors livschanser? Utifrån denna gemensamma kärna har sociologin utvecklat en mångfald av teoretiska perspektiv och metodologiska ansatser för att se samhället.Läs merBoken ger en inblick i sociologins djup och bredd genom att inspirera till fortsatt tänkande om det delade samhället. Inför den andra upplagan har flera kapitel reviderats och boken har utökats med ett nyskrivet kapitel om funktionshinder.På ett lättillgängligt sätt diskuterar några av Sveriges främsta sociologer de viktigaste sociala skiktningsprinciperna:- Stefan Svallfors: Klass- Marie Evertsson: Kön- Ove Sernhede: Etnicitet- Alexandra Bogren: Sexualitet- Magnus Karlsson: Ålder- Rafael Lindqvist: Funktionshinder- Göran Ahrne: IntersektionalitetOm författarnaBokens redaktörer och författare till inledningskapitlet är:- Christofer Edling, professor i sociologi vid Lunds universitet- Fredrik Liljeros, professor i sociologi vid Stockholms universitet

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 139 kr
 Letar efter nypriser..