Ett barn i varje klass : om ADHD och DAMP
ISBN9789189091399
Upplaga2
FormatHäftad
Publiceringsår2010-03-12
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor198
SpråkSvenska

Häftad • 2010-03-12

Ett barn i varje klass : om ADHD och DAMP

  • ISBN: 9789189091399
  • Upplaga: 2
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2010-03-12
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Antal sidor: 198
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Ett barn i varje klass : om ADHD och DAMP

Boken Ett barn i varje klass : om ADHD och DAMP släpptes år 2010.

Den består av 198 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Ett barn i varje klass. Det är precis det som det handlar om. Alla möter dessa barn. Alla förundras och behöver ett förhållningssätt som vilar på humanistisk grund. Än mer gäller det alla dem som möter barnen i sin professionella gärning. Att använda begrepp som bokstavsbarn innebär att inte ta frågan på allvar och därmed ett avståndstagande baserat på lättja. Bara med systematisk kunskap kan vi på sikt möta barn med särskilda behov på ett bra sätt - som medmänniskor i skolan, på fritiden och i hälso- och sjukvården. I boken sammanfattar författaren kunskapen om dessa barn med neuro psykiatriska funktionshinder. Som alla funktionshinder är hindret relativt och bestäms mest av omgivningen. Att mötas med förståelse, respekt och insikt är ett grundkrav för att kunna känna tillhörighet i samhället. Uppmärksamhetsfunktionen är central för att barn ska utvecklas i takt med sina jämnåriga. Att bli en i det sociala sammanhang man tillhör ingår i mognaden. Att bli sedd som annorlunda och inte bli mött med förståelse och adekvata förväntningar skapar en känsla av att inte räcka till. Gränsdragningen och överlappningen mellan olika neuropsykiat riska funktionshinder är en viktig del i förståelsen av hur omgivningen på bästa sätt ska möta dessa barn och stödja dem och deras familjer. Boken vänder sig till alla vuxna som på ett eller annat sätt möter barn med neuropsykiatriska funktionshinder inom förskola, skola och ledare i olika former av fritidsaktiviteter.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..