Etnografiska observationer
ISBN9789144057484
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBilly Ehn, Gösta Arvastson, Elisabeth Högdahl, Lars-Eric Jönsson, Anna Sofia Lundgren
Publiceringsår2009-07-17
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor227
SpråkSvenska

Häftad • 2009-07-17

Etnografiska observationer

av Billy Ehn, Gösta Arvastson, Elisabeth Högdahl, Lars-Eric Jönsson och Anna Sofia Lundgren

 • ISBN: 9789144057484
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-07-17
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 227
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

317 kr

Ej tillgänglig

329 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -68% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ida K
  159 kr

  Ny

Om Etnografiska observationer

Boken Etnografiska observationer släpptes år 2009 och är skriven av Billy Ehn, Gösta Arvastson, Elisabeth Högdahl, Lars-Eric Jönsson och Anna Sofia Lundgren.

Den består av 227 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Etnografiska observationer begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 217 kr (68%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Etnografiska observationer - vad betyder det? Observationer kan låta litet laboratoriemässigt, men i den här boken görs de inte i något laboratorium i vanlig bemärkelse, utan i offentliga miljöer där forskaren kan undersöka mänskligt seende, både sitt eget och andras. Vad som utmärker detta seende är vad de olika texterna i boken handlar om. Det urbana myllret av människor ger upphov till en mängd frågor kring observation som en kulturell praktik. Hur använder de sina ögon, vad tittar de på, hur orienterar de sig i mångfalden av sinnesintryck? Ett syfte med boken är att klargöra hur seendet formas av kulturella villkor; det innebär att människor ser olika saker, även när de ställs inför samma företeelse.Vad som utmärker bra observationer kan diskuteras. Några förslag på hur man kan öva sig i att åstadkomma sådana finns i slutet av boken. Läsaren kommer snart att finna att det inte bara handlar om att se, utan också om att förstå och beskriva sina iakttagelser. Boken vänder sig främst till studenter i etnologi, antropologi, sociologi och kulturstudier på universitet och högskolor. Den är också användbar för lärare i skolorna och alla dem som i sitt yrke praktiserar någon form av etnografisk observation.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 100 kr   Spara 68% mot nypris
 Letar efter nypriser..