Etik och socialtjänst 5:e uppl : Om förutsättningarna för det sociala arbetets etik
ISBN9789140696076
Upplaga5
FormatHäftad
Publiceringsår2018-01-17
FörlagGleerups Utbildning
SpråkSvenska

Häftad • 2018-01-17

Etik och socialtjänst 5:e uppl : Om förutsättningarna för det sociala arbetets etik

  • ISBN: 9789140696076
  • Upplaga: 5
  • Format: Häftad
  • Publiceringsår: 2018-01-17
  • Förlag: Gleerups Utbildning
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om Etik och socialtjänst 5:e uppl : Om förutsättningarna för det sociala arbetets etik

Boken Etik och socialtjänst 5:e uppl : Om förutsättningarna för det sociala arbetets etik släpptes år 2018.

Den är skriven på svenska Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad innebär det att arbeta på ett etiskt försvarbart sätt inom socialtjänsten? Ofta tänker vi i första hand på mötet mellan socialarbetaren och den enskilde. Men ett etiskt försvarbart agerande handlar om mer än så. Den enskilde socialarbetaren är beroende av de övergripande beslut som fattats i form av lagar och ekonomiska resurser.Bokens författare diskuterar, utifrån en modell för etisk analys, de förutsättningar som finns att bedriva ett etiskt försvarbart arbete inom socialtjänsten. Särskild uppmärksamhet ägnas lagstiftningens utformning, kunskapsläget inom socialt arbete samt organisatoriska, ekonomiska och andra materiella resurser. Tanken är att boken ska vara ett underlag för diskussioner kring dilemman och svåra etiska val man kan ställas inför som socialarbetare. De senaste årens samhällsförändringar har ställt nya krav på socialtjänsten. Bokens femte upplaga har uppdaterats och vissa avsnitt är helt nyskrivna.Ulla Pettersson, som är bokens huvudredaktör, är professor i socialt arbete. Anders Bergmark är professor i socialt arbete vid Stockholms universitet med inriktning på vård och behandling av alkoholmissbrukare.Åke Bergmark är professor i socialt arbete vid Stockholms universitet.Göran Hermerén är professor emeritus i medicinsk etik vid Lunds universitet.Tommy Lundström är professor vid institutionen för socialt arbete vid Stockholms universitet.Lars Oscarsson är professor i socialt arbete vid Ersta Sköndal högskola.Mats Thorslund är professor emeritus i socialgerontologi vid Aging Research Center.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Inga priser hittades på denna bok