Etik i socialpolitik och socialt arbete
ISBN9789144024066
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareErik Blennberger
Publiceringsår2002-10-07
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor444
SpråkSvenska

Häftad • 2002-10-07

Etik i socialpolitik och socialt arbete

av Erik Blennberger

 • ISBN: 9789144024066
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2002-10-07
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 444
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare -76% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Veronica Å
  159 kr

  Bra skick

 • Jeanette E
  209 kr

  Ny

 • Fred G
  259 kr

  Bra skick

 • Ida W
  259 kr

  Bra skick

Om Etik i socialpolitik och socialt arbete

Boken Etik i socialpolitik och socialt arbete släpptes år 2002 och är skriven av Erik Blennberger.

Den består av 444 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Etik i socialpolitik och socialt arbete begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 309 kr (76%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Etik är ett klassiskt tema som fått ny aktualitet. Intresse för etik kan uttrycka en kärlek till livet och gör oss uppmärksamma på frågor om värde och ansvar: Vad är ett gott liv? Hur bör vi handla? Vilken slags person bör jag vara? Det finns ett stort etikintresse i olika samhälleliga verksamheter, inte minst inom vård, omsorg och socialt arbete: Vilka insatser är konstruktiva? Hur ska resurserna räcka till? Hur bör medborgaren bemötas? Vilket ansvar har vi för varandra? Hur ska vi hantera etiska konflikter? Den här boken utgår från de etiska grundfrågor och vägval vi har som människor och medborgare. Mot den bakgrunden fördjupas diskussionen om etiska värden, normer och problem för socialpolitik och socialt arbete: Vad betyder nyckelord som värdighet, frihet och rättvisa? Vilken innebörd har humanitet, solidaritet och mänskliga rättigheter? Hur kan olika värden och normer kombineras? Hur kan man argumentera för olika ståndpunkter? En del av diskussionen förs utifrån konkreta etiska problem i vardagslivet och i olika sociala verksamheter. Boken är avsedd att användas inom utbildningar med social inriktning men vänder sig till alla som är intresserade av etiska perspektiv på medborgarrollen och politikens utformning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 100 kr   Spara 76% mot nypris
Ny från 409 kr