Etik i professionellt lärarskap, 2 uppl
ISBN9789140694751
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareKirsten Grønlien Zetterqvist, Sara Irisdotter Aldenmyr, Ann Paulin
Publiceringsår2016-05-27
FörlagGleerups Utbildning
Antal sidor377
SpråkSvenska

Häftad • 2016-05-27

Etik i professionellt lärarskap, 2 uppl

av Kirsten Grønlien Zetterqvist, Sara Irisdotter Aldenmyr och Ann Paulin

 • ISBN: 9789140694751
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2016-05-27
 • Förlag: Gleerups Utbildning
 • Antal sidor: 377
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Tove R
  239 kr

  Bra skick

 • Krist G
  368 kr

  Ny

Om Etik i professionellt lärarskap, 2 uppl

Boken Etik i professionellt lärarskap, 2 uppl släpptes år 2016 och är skriven av Kirsten Grønlien Zetterqvist, Sara Irisdotter Aldenmyr och Ann Paulin.

Den består av 377 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Gleerups Utbildning.

Köp Etik i professionellt lärarskap, 2 uppl begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 239 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

En medveten och gemensam professionsetik bidrar till att utveckla den etiska kompetensen och innebär att lärare får inspiration och stöd för det dagliga yrkesutövandet. Under en vanlig dag i skolan uppstår ofta svåra situationer, där lärare måste agera snabbt och många gånger på egen hand. Detta kräver en etisk beredskap.Etik i professionellt lärarskap visar hur reflektion och kommunikation förbereder läraren inför professionsetiska problem. I tre fall beskriver författarna dilemman hämtade ur skolans verklighet och resonerar sedan kring de värden som varje fall aktualiserar. Resonemangen fördjupas med hjälp av etiska begrepp och tankegångar. I boken ges också förslag på sätt att förhålla sig till och agera i de olika situationerna, såväl för den enskilda läraren som för personalgruppen i stort. Ann Paulin, gymnasielärare, Sara Irisdotter Aldenmyr, professor i pedagogiskt arbete vid Högskolan i Dalarna, och Kirsten Grønlien Zetterqvist, TD i religionsfilosofi, har alla lång erfarenhet av undervisning i lärarutbildning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 239 kr
 Letar efter nypriser..