Etablerade och outsiders
ISBN9789179242305
Upplaga2
FormatHäftad
Publiceringsår2011-01-12
FörlagFörlagssystem grossisten
Antal sidor293
SpråkSvenska

Häftad • 2011-01-12

Etablerade och outsiders

 • ISBN: 9789179242305
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-01-12
 • Förlag: Förlagssystem grossisten
 • Antal sidor: 293
 • Språk: Svenska

Eller begagnad från 1 säljare -31% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Sonia S
  159 kr

  Bra skick

Om Etablerade och outsiders

Boken Etablerade och outsiders släpptes år 2011.

Den består av 293 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Förlagssystem grossisten.

Köp Etablerade och outsiders begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 70 kr (31%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Vad sker i ett vanligt bostadsområde i en engelsk industristad när en grupp nyinflyttade arbetare från London försöker anpassa sig till stadsdelen? Följden blir en konflikt och maktkamp mellan "etablerade", de gamla familjerna, och de nyinflyttade, "outsiders", om hur man ska bete sig för att bli accepterad. Den etablerade gruppen utövar sin makt genom förtal och skvaller. Genom att brännmärka en stökig minoritet i outsidergruppen blir hela gruppen moraliskt stigmatiserad som mindre värd.Norbert Elias (1897--1990) var en av 1900-talets mest betydande sociologer. Han visar på ett fascinerande sätt hur moralisk stigmatisering är en allmänt förekommande maktteknik varhelst det finns en konflikt mellan en etablerad och dominerande grupp och en underordnad, dominerad grupp; mellan bofasta och invandrare, vita och svarta i USA, högkastiga och kastlösa indier, män och kvinnor, välbeställda och fattiga.I en efterskrift till denna andra, utvidgade upplaga återfinns Elias sista bidrag till Etablerade och outsiders. Det är en skarpsinnig analys av maktförhållandet mellan vita och svarta i USA, utifrån Harper Lees roman Dödssynden från 1960.Gunnar Olofsson presenterar i ett förord Norbert Elias och klarlägger hur teorin om etablerade och outsiders kan användas för att förstå dagens värld och konflikter.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr   Spara 31% mot nypris
Ny från 229 kr