Epikanalys : En Introduktion
ISBN9789144008042
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår1999-10-01
FörlagStudentlitteratur AB
Antal sidor148
SpråkSvenska

Häftad • 1999-10-01

Epikanalys : En Introduktion

 • ISBN: 9789144008042
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 1999-10-01
 • Förlag: Studentlitteratur AB
 • Antal sidor: 148
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -38% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Ellen L
  159 kr

  Bra skick

Om Epikanalys : En Introduktion

Boken Epikanalys : En Introduktion släpptes år 1999.

Den består av 148 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur AB.

Köp Epikanalys : En Introduktion begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 96 kr (38%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Detta är en lärobok i analys av romaner, noveller och andra former av skönlitterärt berättande. I boken introduceras och diskuteras centrala termer inom den moderna narrativa analysen som berättare, fokalisator, röst och berättarnivåer men också mer tidlösa begrepp som tema, myt och genre.I samband med presentationen av flera av begreppen utförs exempelanalyser. Det gäller verk av så skilda författare som Voltaire, Mary Shelley, Edgar Allan Poe, Jack Kerouac och Stig Dagerman. I några avsnitt vidgas perspektivet och skiftande sätt att relatera den studerade texten till olika typer av kontexter, intertexter och andra medier demonstreras. I andra avsnitt står aspekter av textens konstruktion i centrum.Boken avslutas med två kapitel om Hjalmar Söderbergs Pälsen respektive Selma Lagerlöfs Hämnd får man alltid.Boken är i första hand avsedd för den grundläggande utbildningen i litteraturvetenskap på universitet och högskolor men kan också vara användbar för andra litteratur- och medieintresserade grupper.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 159 kr   Spara 38% mot nypris
Ny från 255 kr