En svensk historia från vikingatid till nutid
ISBN9789144052465
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareLars Berggren, Mats Greiff
Publiceringsår2009-06-16
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor404
SpråkSvenska

Häftad • 2009-06-16

En svensk historia från vikingatid till nutid

av Lars Berggren och Mats Greiff

 • ISBN: 9789144052465
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-06-16
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 404
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -37% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Anna N
  259 kr

  Ny

Om En svensk historia från vikingatid till nutid

Boken En svensk historia från vikingatid till nutid släpptes år 2009 och är skriven av Lars Berggren och Mats Greiff.

Den består av 404 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp En svensk historia från vikingatid till nutid begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 153 kr (37%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

En svensk historia från vikingatid till nutid behandlar svensk historia under cirka 1200 år. Den utgår från ett socialhistoriskt och kulturanalytiskt perspektiv där kvinnor och män av kött och blod ställs i centrum. Hur deras livsvillkor sett ut och vad som format dessa är centralt i boken. Läsaren får kunskap om arbetets villkor, hur livsförnödenheter producerats och överskottet fördelats under skilda tidsperioder.Denna nya upplaga ger också insikter i hur reproduktionen organiserats och hur synen på sexualitet förändrats. Klass, genus, etnicitet och nation är perspektiv som genomsyrar framställningen.Eftersom författarnas ansats är att peka på de olika företeelser i samhället som inverkat på människors livsvillkor belyses även den politiska historien. Författarnas strävan är att med hjälp av det historiska stoffet bidra till förståelsen av nutidens frågor.I denna nya upplaga har inte bara resultaten från det tidiga 2000-talets historieforskning lyfts in utan också nyare teoretiska dimensioner har använts för att göra framställningen mera spännande. Sålunda har t.ex. ett konstruktivistiskt perspektiv tillämpats för att synliggöra hur föreställningarom svenskhet skapats under olika tidsperioder.Boken vänder sig i första hand till studenter i historia, exempelvis inom lärarutbildningen. Den kan också vara givande läsning för den som vill ha en lättillgänglig, men något otraditionell, översikt över svensk historia.Andra upplagan

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 259 kr   Spara 37% mot nypris
Ny från 412 kr