En samtidig världshistoria
ISBN9789144074375
Upplaga1
FormatInbunden
FörfattareMaria Sjöberg
Publiceringsår2014-02-28
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor1103
SpråkSvenska

Inbunden • 2014-02-28

En samtidig världshistoria

av Maria Sjöberg

  • ISBN: 9789144074375
  • Upplaga: 1
  • Format: Inbunden
  • Publiceringsår: 2014-02-28
  • Förlag: Studentlitteratur
  • Antal sidor: 1103
  • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Bevaka denna bok

Få ett meddelande när denna bok säljes begagnad igen.

Om En samtidig världshistoria

Boken En samtidig världshistoria släpptes år 2014 och är skriven av Maria Sjöberg.

Den består av 1103 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Den engelskspråkiga litteraturen har under lång tid varit dominerande när det gäller världshistoriska översikter. Inte sedan 1980-talet har det getts ut ett motsvarande verk på svenska. Denna efterfrågade bok behandlar hela världens historia, från mänsklighetens begynnelse fram till vår egen tid. Skildringen utgår från haven som världshistoriska utsiktspunkter, en spegling av att vår tids skiljelinjer mellan stater och länder är moderna uppfinningar. Utifrån havens roll som antingen skiljande eller förenande behandlar boken världens historia med de sociala villkoren i fokus. En samtidig världshistoria betonar likheter och parallella drag mellan regioner. Genom medvetenhet om dessa samtidiga processer minskar risken för att framställa skeenden i andra världsdelar som mer exotiska och främmande än de faktiskt har varit. Ordet samtidig i bokens titel uttrycker också att historiska tolkningar alltid är beroende av den egna samtiden.  Verket är kronologiskt uppbyggt och indelat i sex delar. I varje del finns en inledande översikt av perioden varpå kapitel om Medelhavet, Indiska oceanen, Stilla havet, Nordsjön, Östersjön och Atlanten följer. Varje del har också en inledande kronologisk översikt, en skildring av en för tiden intressant person, ett temaavsnitt om någon tidstypisk händelse och ett fördjupningskapitel som underlag för seminariediskussioner. Alla kapitel avslutas med förklaringar av nyckelbegrepp. Boken är illustrerad och har specialritade, instruktiva kartor. Till boken finns en omfattande digital del med flera praktiska verktyg som gör den till en ovärderlig hjälp i förberedelserna inför föreläsningar och tentamina. Den digitala delen aktiveras med hjälp av koden som finns på omslagets insida. En samtidig världshistoria är främst avsedd för grundkurser i historia vid universitet och högskolor och ger studenterna en möjlighet att ta del av världens historia utifrån nya utgångspunkter.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

 Letar efter nypriser..