En rosa pedagogik: : jämställdhetspedagogiska utmaningar
ISBN9789147099511
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareHillevi Lenz Taguchi, Linnea Bodén
Publiceringsår2011-09-22
FörlagLiber AB
Antal sidor212
SpråkSvenska

Häftad • 2011-09-22

En rosa pedagogik: : jämställdhetspedagogiska utmaningar

av Hillevi Lenz Taguchi och Linnea Bodén

 • ISBN: 9789147099511
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-09-22
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 212
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Kajsa L
  249 kr

  Ny

 • Meliha Z
  259 kr

  Bra skick

Om En rosa pedagogik: : jämställdhetspedagogiska utmaningar

Boken En rosa pedagogik: : jämställdhetspedagogiska utmaningar släpptes år 2011 och är skriven av Hillevi Lenz Taguchi och Linnea Bodén.

Den består av 212 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp En rosa pedagogik: : jämställdhetspedagogiska utmaningar begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 249 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

En rosa pedagogik vill visa vad ett jämställdhetsarbete i den svenska förskolan handlar om och hur det växt fram i mötet mellan teori och praktik. På vilket sätt skulle förskolan kunna bli en avgörande jämställdhetspolitisk arena i det svenska samhället?Läs merBoken är skriven inom ramen för forskningsprojektet Förskolan som jämställdhetspolitisk arena med stöd från Vetenskapsrådet. I tretton kapitel presenterar forskare, förskollärare och studerande på master- och forskarutbildningar sina studier och tankar om vad som nu görs i termer av jämställdhet i svenska förskolor (och i viss mån skolor) och hur man vidare kan utmana detta arbete i förskole- och skolpraktiker.En rosa pedagogik syftar på den utmaning som dagens genuspedagogiska och normkritiska arbete i förskolor och skolor i dag står inför. Färgen rosa är tätt kopplad till femininiteter och sexualiteter och är kodad med såväl lust och överskridande som underordning. Ett omkodande av färgen rosa i det pedagogiska arbetet innebär en utmaning av alla typer av maktrelationer, även av pedagogiska praktiker som stelnar och blir ny norm. En rosa pedagogik innebär ett arbete som på allvar vill utmana föreställningen om två stabila och oföränderliga kön och i stället se kön/genus som en pågående föränderlig multiplicitet.Om författarnaRedaktörer är Hillevi Lenz Taguchi, docent och lektor, Stockholms universitet, Linnea Bodén, doktorand, Linköpings universitet, och Kajsa Ohrlander, universitetslektor, Stockholms universitet. Medförfattarna är verksamma förskollärare och etablerade forskare och lärare vid flera av landets universitet och högskolor.Läs intervju med Linnea Bodén i LiU-nytt, publicerat 2011-12-09.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 249 kr
 Letar efter nypriser..