En introduktion till förvaltningsrätten
ISBN9789139207078
Upplaga11
FormatHäftad
FörfattareWiweka Warnling-Nerep
Publiceringsår2014-11-10
FörlagNorstedts Juridik
Antal sidor122
SpråkSvenska

Häftad • 2014-11-10

En introduktion till förvaltningsrätten

av Wiweka Warnling-Nerep

 • ISBN: 9789139207078
 • Upplaga: 11
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2014-11-10
 • Förlag: Norstedts Juridik
 • Antal sidor: 122
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Lyle N
  109 kr

  Ny

 • Johan D
  110 kr

  Ny

 • Lakshi W
  189 kr

  Ny

Om En introduktion till förvaltningsrätten

Boken En introduktion till förvaltningsrätten släpptes år 2014 och är skriven av Wiweka Warnling-Nerep.

Den består av 122 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Juridik.

Köp En introduktion till förvaltningsrätten begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 109 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

En introduktion till förvaltningsrätten syftar till att sätta in förvaltningsrätt iett helhetsperspektiv, samtidigt som en vardagsnära anknytning eftersträvas.Den som ser till sin egen ansökan om bygglov eller lärarlegitimation ellertill sitt eget överklagande av ett beslut hos Förvaltningsrätten får på så sättenklare att hantera de frågor som kan uppkomma. Den som kommer i konflikt med en myndighet i samband med en vägrad förmån, beslut om sanktioner eller ett återkallat tillstånd får reda på vilka krav som kan ställas ifråga om insyn,motivering, muntliga inslag, etc. Det sagda gäller lika om den som berörs är en enskild person eller ett företag. Omvänt gäller att tjänstemän vid olika myndigheter ? vilka finns i hundratal inom många olika områden (polisen, Finansinspektionen, Skolverket, Tekniska högskolan, byggnadsnämnden i en kommun, etc.) ? får ett rättsligt perspektiv på sin verksamhet.I introduktionen presenteras förvaltningsförfarandets utformning, metodenatt avgöra om förvaltningslagen ska tillämpas, olika möjligheter till förnyadprövning av beslut, m.m. Boken är avsedd att tillämpas som en grundläggande orientering på juristutbildningens (vid Stockholms universitet) första termin men har fått en mycket större användning än så. Den har fått omdömet attvara begriplig och nyttig även om läsaren inte har ambitionen att bli jurist. I och med europeiseringen av svensk rätt ? och medlemskapet i EU ? har ett allt större fokus kommit att läggas vid just förvaltningsrätt liksom vid de ökade kraven på domstolsprövning av förvaltningsbeslut.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 109 kr