Empati hos vuxna som möter barn med särskilda behov
ISBN9789144012759
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareLena Fyen Borlie
Publiceringsår2000-04-07
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor131
SpråkSvenska

Häftad • 2000-04-07

Empati hos vuxna som möter barn med särskilda behov

av Lena Fyen Borlie

 • ISBN: 9789144012759
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2000-04-07
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 131
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Helena L
  159 kr

  Ny

 • Karolina M
  159 kr

  Bra skick

 • Kerstin S
  159 kr

  Bra skick

 • Lisa A
  179 kr

  Ny

Om Empati hos vuxna som möter barn med särskilda behov

Boken Empati hos vuxna som möter barn med särskilda behov släpptes år 2000 och är skriven av Lena Fyen Borlie.

Den består av 131 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Empati hos vuxna som möter barn med särskilda behov begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Empati kan sägas ha blivit ett modeord som för många är liktydigt med snäll, hygglig, uppmuntrande osv. Det har skrivits en rad böcker om betydelsen av barns utvecklande av empati. Men hur står det till med vuxnas empati? Och vad innebär det egentligen att vara empatisk? Författaren riktar i boken uppmärksamheten mot empati som begrepp och kvalitet, och anknyter det till arbete med barn som har sociala och emotionella svårigheter i förskolan. Hon ställer frågor om vad som främjar respektive hindrar empati hos den vuxne, om och eventuellt hur empati kan läras och hur vi kan arbeta med den egna förmågan till empati. Hon betraktar handledning som en av flera metoder för utvecklande av den egna empatin.I boken reflekterar författaren också över varför det är särskilt viktigt att vara empatisk gentemot barn som har det känslomässigt och socialt svårt, och diskuterar hur vi kan handskas med våra egna känslor av maktlöshet, osäkerhet och raseri. Många betonar att empati är en attityd, ett sätt att vara och inte någon teknik eller ny metod som man enkelt kan lära sig. Boken kan i detta sammanhang utgöra ett bidrag som leder till en ökad medvetenhet om det egna förhållningssättet och inflytandet i en relation.Boken är tänkt att användas i utbildning och fortbildning av pedagoger.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr