Elevers olikheter : och specialpedagogisk kunskap
ISBN9789147051090
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareBengt Persson
Publiceringsår2001-11-30
FörlagLiber AB
Antal sidor160
SpråkSvenska

Häftad • 2001-11-30

Elevers olikheter : och specialpedagogisk kunskap

av Bengt Persson

 • ISBN: 9789147051090
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2001-11-30
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 160
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 3 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Susanne L
  119 kr

  Bra skick

 • Malin F
  159 kr

  Bra skick

 • Jennie S
  135 kr

  Ny

Om Elevers olikheter : och specialpedagogisk kunskap

Boken Elevers olikheter : och specialpedagogisk kunskap släpptes år 2001 och är skriven av Bengt Persson.

Den består av 160 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Elevers olikheter : och specialpedagogisk kunskap begagnad från en av 3 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 119 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

En grundläggande bok om specialpedagogik som belyser den naturliga variationen i olikheter mellan elever och vilka kunskaper läraren behöver för att skapa goda lärandemillöer för alla bar och unga. Vad är det för skillnad på vanlig pedagogik och specialpedagogik? Hur ska man se på begrepp som inkludering och exkludering? Hur kan man förstå att vissa barn och ungdomar inte "hinner med" utan ständigt "blir efter"? Att inte bli godkänd - vad innebär det? Det är frågor som är högaktuella i svensk skola och lärarutbildning. Bengt Persson, fil dr i pedagogik och med en lång erfarenhet både som lärare och forskare inom det specialpedagogiska området ger här en grund att stå på oavsett om man är studerande eller yrkesverksam. I boken belyses hur skolan hanterar den naturliga variationen i olikheter mellan elever samt vilka kunskaper lärare behöver för att skapa goda lärandemiljöer för alla barn och unga. Särskilt behandlas frågan om vad som sker när den vanliga pedagogiken inte räcker till utan specialpedagogiska åtgärder efterfrågas. Den nya lärarutbildningen och nya möjligheter till kompetensutveckling för yrkesverksamma lärare bör ge förskolan och skolan bättre förutsättningar att möta alla elever. Författaren betonar i boken vikten av väl fungerande arbetslag där specialpedagogisk kompetens utgör ett naturligt inslag. I boken beskrivs också internationella förhållanden och överenskommelser med betydelse för synen på en inkluderande skola - en skola för alla - och de utmaningar en sådan skola innebär.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 119 kr