Elefanten i klassrummet: - att hjälpa elever till ett lustfyllt lärande i matematik
ISBN9789147099719
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2011-06-15
FörlagLiber AB
Antal sidor228
SpråkSvenska

Häftad • 2011-06-15

Elefanten i klassrummet: - att hjälpa elever till ett lustfyllt lärande i matematik

 • ISBN: 9789147099719
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-06-15
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 228
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Melinda R
  209 kr

  Ny

Om Elefanten i klassrummet: - att hjälpa elever till ett lustfyllt lärande i matematik

Boken Elefanten i klassrummet: - att hjälpa elever till ett lustfyllt lärande i matematik släpptes år 2011.

Den består av 228 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Elefanten i klassrummet: - att hjälpa elever till ett lustfyllt lärande i matematik begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 209 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I Elefanten i klassrummet utmanar Jo Boaler den traditionella matematikundervisningen som präglas av ett perspektiv där matematiken framställs som en samling regler och standardmetoder som man måste lära sig. Hon hävdar, liksom många andra, att skolundervisningen bör ge barn en positiv uppfattning om hela matematikens spännande värld, och att en sådan strävan är avgörande när det gäller att få slut på de försämrade resultaten i skolan. I boken beskrivs lyckade exempel från sommarskolan som hon drev under några veckor tillsammans med sina doktorander. Eleverna fick lära sig att använda matematik på ett flexibelt sätt, och de fick arbeta mera som matematiker arbetar, det vill säga med att lösa långa och komplicerade problemställningar.Läs merJo Boaler är professor i matematik. Hon har i många år följt undervisningen i matematik i amerikanska klassrum. Här redovisar hon sina forskningsresultat och ger handfasta didaktiska råd till lärare om hur elevernas matematiska förmåga kan utvecklas. Boken innehåller också kapitel om formativ bedömning i matematik. Det är intressant att konstatera att problemen i amerikanska klassrum är väldigt lika problemen i svenska klassrum. Här redovisar hon sina forskningsresultat och ger handfasta didaktiska råd till lärare om hur elevernas matematiska förmåga kan utvecklas.I denna svenska utgåva av boken finns ett förord av Astrid Pettersson som är professor i pedagogik med inriktning mot utvärdering och matematikämnets didaktik vid Stockholms universitet. I förordet placerar hon in boken i en svensk kontext .Boken är en svensk utgåva av den populära engelska boken The Elephant in the Classroom: Helping Children Learn and Love Math (även utkommen i USA med titeln What's Math Got to Do with It?: Helping Children Learn to Love Their Least Favorite Subject).Om författarnaJo Boaler är professor vid Stanforduniversitetet. Hon var tidigare bl.a. universitetslektor vid King’s College och skollärare i London och Kalifornien. Hon medverkar regelbundet i tv och radio i USA och England och hennes forskning har blivit omskriven i tidningar över hela världen, bland annat Wall Street Journal och The Times (London).

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 209 kr