Domens eller hjärtats etik? : Moral och människosyn i skolans värld
ISBN9789144026947
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2003-01-22
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor192
SpråkSvenska

Häftad • 2003-01-22

Domens eller hjärtats etik? : Moral och människosyn i skolans värld

 • ISBN: 9789144026947
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2003-01-22
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 192
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Emelie B
  129 kr

  Bra skick

 • Kerstin S
  159 kr

  Bra skick

Om Domens eller hjärtats etik? : Moral och människosyn i skolans värld

Boken Domens eller hjärtats etik? : Moral och människosyn i skolans värld släpptes år 2003.

Den består av 192 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Domens eller hjärtats etik? : Moral och människosyn i skolans värld begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 129 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I vår tid hörs ofta röster som talar om behovet av hårdare tag och strängare sanktioner mot dem som bryter mot de moraliska normer som uppställts för att reglera samvaron mellan människor. Inte minst märks sådana åsikter när det gäller skolans liv, ett liv som enligt vissa alltmer präglas av etisk förslappning och moralisk normupplösning. I den här boken ges en annan bild av situationen. Det är inte gamla tiders auktoritära regelverk och belönings-/bestraffningsstrategier som bör vägleda det moraliska livet i skolans värld. Tvärtom har vi ett större behov än någonsin av att få förmedla en "hjärtats" snarare än en "domens" etik till våra barn och ungdomar. Mobbning, sexuella trakasserier och kränkningar av olika slag måste hanteras utifrån andra utgångspunkter än dem som präglas av ett "doms- och strafftänkande". Här är konkreta tolkningar av begreppen värdegrund, människovärde och livsmening nödvändiga att ta hjälp av. I boken redovisas skillnader mellan de båda etiska alternativen, och en rad exempel på vad de innebär i förhållande till kränkningar, trakasserier, diskriminering och exkluderande förhållningssätt presenteras. Såväl "hjärtats" som "domens" etik relateras också till grundläggande perspektiv som rör liv, mening, självbestämmande, empati, respekt och ömsesidighet. Vart och ett av de fyra kapitlen avslutas med ett antal diskussions- och analysuppgifter, samt litteraturförslag för vidare läsning. Boken är i första hand tänkt att användas i lärarutbildning, i fortbildning av lärare och som underlag för studiecirklar och diskussionsgrupper där skolpersonal deltar.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 129 kr