Didaktik för lärare : En bok om lärares yrke i teori och praktik
ISBN9789176565186
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareGerhard Arfwedson, Gerd Arfwedson
Publiceringsår2002-11-01
FörlagStockholms universitets förlag
Antal sidor293
SpråkSvenska

Häftad • 2002-11-01

Didaktik för lärare : En bok om lärares yrke i teori och praktik

av Gerhard Arfwedson och Gerd Arfwedson

 • ISBN: 9789176565186
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2002-11-01
 • Förlag: Stockholms universitets förlag
 • Antal sidor: 293
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 5 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Johanna G
  159 kr

  Bra skick

 • Clara J
  159 kr

  Bra skick

 • Anki A
  159 kr

  Bra skick

 • Elin J
  123 kr

  Ny

 • Klas B
  209 kr

  Bra skick

Om Didaktik för lärare : En bok om lärares yrke i teori och praktik

Boken Didaktik för lärare : En bok om lärares yrke i teori och praktik släpptes år 2002 och är skriven av Gerhard Arfwedson och Gerd Arfwedson.

Den består av 293 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Stockholms universitets förlag.

Köp Didaktik för lärare : En bok om lärares yrke i teori och praktik begagnad från en av 5 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 159 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Denna bok behandlar den breda didaktiska problematik, som på olika sätt påverkar lärares arbete i deras yrkesvardag. De didaktiska problemen beskrivs som historiskt formade, komplexa och kontextbundna, vilket bl.a. innebär att författarna inte tror på patentlösningar. Skolans problematik är mångsidig och motsägelsefull, och dagligen utförs i våra skolor ett enormt och framgångsrikt arbete i en verklighet där allmängiltiga problemlösningar nästan alltid saknas. Undervisningens teorier, ideologier och innehåll diskuteras i boken, i ett internationellt perspektiv och i ljuset av den praktiska undervisningens villkor. I denna nya, uppdaterade och omarbetade upplaga har den kognitiva forskningen kring lärande fått en framträdande plats. Socialkonstruktivistiska och postmodernistiska perspektiv har också lyfts fram. Vidare ingår trettiotre "berättelser" (tänkta som utgångspunkter för didaktiska diskussioner i lärarutbildning, fortbildning, lärarlag mm) och ett utförligt sakordsregister. Detta är en klargörande bok - inte bara för lärare och blivande lärare, utan också för skolpolitiker och skoladministratörer. Även föräldrar och andra med intresse för undervisning kan här hitta spännande infallsvinklar på skola och undervisning.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 159 kr
 Letar efter nypriser..