Det trovärdiga vittnet : en bok om Nya testamentet
ISBN9789175803968
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareTord Fornberg
Publiceringsår2008-09-15
FörlagArtos & Norma Bokförlag
Antal sidor192
SpråkSvenska

Häftad • 2008-09-15

Det trovärdiga vittnet : en bok om Nya testamentet

av Tord Fornberg

 • ISBN: 9789175803968
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-09-15
 • Förlag: Artos & Norma Bokförlag
 • Antal sidor: 192
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare -47% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nick H
  126 kr

  Ny

 • Svante M
  134 kr

  Bra skick

 • Anna R
  159 kr

  Ny

 • Najam H
  209 kr

  Ny

Om Det trovärdiga vittnet : en bok om Nya testamentet

Boken Det trovärdiga vittnet : en bok om Nya testamentet släpptes år 2008 och är skriven av Tord Fornberg.

Den består av 192 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Artos & Norma Bokförlag.

Köp Det trovärdiga vittnet : en bok om Nya testamentet begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 111 kr (47%) mot att köpa den ny hos Ordochbok.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Inga texter har påverkat mänsklighetens historia mera än de tjugosju böcker som tillsammans utgör Nya testamentet. Gestaltersom Petrus, Johannes och Paulus är kända världen över, och än mera den person de alla vittnar om: Jesus. Frågan om vem Jesus egentligen är har sysselsatt miljontals människor århundradena igenom. Svaren har varierat, men ingen kan förneka hans betydelse.Den kringvandrande predikanten och mirakelmannen uppe i Galileens berg för snart två tusen år sedan har betytt mer för mänskligheten än någon annan. Men vad vet vi egentligen om honom? Var levde han, vilka religiösa grupper fanns i hans omgivning, hur vidareförde man traditionerna om honom, vad är myt och vad är historia? I Det trovärdigavittnet tas historiska frågor som dessa upp till behandling. I långa stycken är dagens historisk-kritiska forskare överens om svaren, och läsaren finner här en lättbegriplig sammanfattning, till gagn för alla som är intresserade av den kristna kyrkan, hennes förkunnelse och äldsta historia.Tord Fornberg är docent och lektor i Nya testamentets exegetik vid Uppsala Universitet. Han har också undervisat i Hong Kong, Bangalore och Jerusalem och kommit att ägna sig åt religionsmötesfrågor, bland annat som medlem av Kommissionen för interreligiös dialog i Stockholms katolska stift.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 126 kr   Spara 47% mot nypris
Ny 237 kr