Det sociala landskapet : en sociologisk beskrivning av Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet
ISBN9789173744072
Upplaga3
FormatHäftad
FörfattareGöran Ahrne, Christine Roman, Mats Franzén
Publiceringsår2003-09-01
FörlagBokförlaget Korpen
Antal sidor351
SpråkSvenska

Häftad • 2003-09-01

Det sociala landskapet : en sociologisk beskrivning av Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet

av Göran Ahrne, Christine Roman och Mats Franzén

 • ISBN: 9789173744072
 • Upplaga: 3
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2003-09-01
 • Förlag: Bokförlaget Korpen
 • Antal sidor: 351
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Kristina L
  79 kr

  Bra skick

 • Jessica S
  109 kr

  Bra skick

 • Karin A
  159 kr

  Ny

 • Evelina H
  169 kr

  Bra skick

Om Det sociala landskapet : en sociologisk beskrivning av Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet

Boken Det sociala landskapet : en sociologisk beskrivning av Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet släpptes år 2003 och är skriven av Göran Ahrne, Christine Roman och Mats Franzén.

Den består av 351 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Bokförlaget Korpen.

Köp Det sociala landskapet : en sociologisk beskrivning av Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 79 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Det sociala landskapet är en sociologisk översikt av samhällsutvecklingen i Sverige från 1950-talet till början av 2000-talet. En skildring av hur förändringar i maktrelationer mellan staten, företag och partier och andra organisationer bidragit till att omforma villkoren för människors vardagsliv. Här beskrivs både stabilitet och förändringar i värderingar och kulturmönster. Författarna redovisar såväl äldre som nyare forskning om exempelvis barnafödande och daghem, äktenskap och skilsmässor, skolgång och socialhjälp, mobbing och misshandel, arbetsförhållanden i industri- och tjänstearbete och inom IT-sektorn, MBL och nya ledningsfilosofier, Volvo och IKEA, TV-tittande och datoranvändning, dansbandsmusik och professionell fotboll, gamla och nya politiska partier, fackliga organisationer och nya sociala rörelser. Bokens analys genomförs utifrån fyra viktiga differentieringsprocesser: klassskillnader, könsskillnader, etniska skillnader och regionala skillnader. Dessutom urskiljs framträdande förändringstendenser: globalisering av såväl vardagsliv som politik och kultur, lönearbetets utbredning genom den offentliga sektorns tillväxt samt arbetslöshetens normalisering under nittiotalet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 79 kr
 Letar efter nypriser..