Design för lärande
ISBN9789172275515
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareStaffan Selander, Anna-Lena Rostvall
Publiceringsår2008-02-06
FörlagNorstedts Akademiska Förlag
Antal sidor269
SpråkSvenska

Häftad • 2008-02-06

Design för lärande

av Staffan Selander och Anna-Lena Rostvall

 • ISBN: 9789172275515
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-02-06
 • Förlag: Norstedts Akademiska Förlag
 • Antal sidor: 269
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 4 säljare -76% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Erum A
  129 kr

  Bra skick

 • Anna N
  159 kr

  Bra skick

 • Klas B
  209 kr

  Ny

 • Caroline P
  209 kr

  Bra skick

Om Design för lärande

Boken Design för lärande släpptes år 2008 och är skriven av Staffan Selander och Anna-Lena Rostvall.

Den består av 269 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Norstedts Akademiska Förlag.

Köp Design för lärande begagnad från en av 4 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 225 kr (76%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Design för lärande har växt fram ur de senaste 30-40 årens pedagogik, med bakgrund i kända pedagoger som Piaget och Vygotskij. När pedagogiska forskare på 1970-talet började intressera sig för ramfaktorer, dvs. elevgruppers storlek, scheman, lärarnas utbildning, hur man konstruerar prov m.m., flyttades fokus från elevers individuella skillnader och begåvningar till den sociala organiseringens betydelse för undervisningens resultat. När vi nu trettio år senare argumenterar för ett designperspektiv på lärande flyttar vi blicken igen, till frågor om form, förpackning och presentation: hur, på vilket sätt och med hjälp av vilka medel ges kunskapen form? För lär man sig i skolan "samma" sak i geografi om ämnet presenteras i en lärobok eller tar form på datorn? Är det samma kunskaper och kompetenser som sätts i spel? Det tror inte bokens författare. De menar istället att sättet presentera kunskap spelar en roll för innehållet: formen är inte avskild från, utan en del av, innehållet. Kunskapsinnehåll är ingen mystisk dimension av tillvaron utan en mycket konkret framställning av hur vi förstår och förklarar världen. Denna titel har tidigare givits ut av Norstedts men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 70 kr   Spara 76% mot nypris
Ny 295 kr