Den vite mannens börda : varför västerlandets ansträngningar att hjälp resten av världen har gjort så stor skada och så lite nytta
ISBN9789185695461
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareWilliam Easterly
Publiceringsår2008-05-28
FörlagStudieförbundet Näringsliv och Samhälle
Antal sidor463
SpråkSvenska

Häftad • 2008-05-28

Den vite mannens börda : varför västerlandets ansträngningar att hjälp resten av världen har gjort så stor skada och så lite nytta

av William Easterly

 • ISBN: 9789185695461
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-05-28
 • Förlag: Studieförbundet Näringsliv och Samhälle
 • Antal sidor: 463
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 2 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Josefin B
  259 kr

  Ny

 • Juni D
  259 kr

  Bra skick

Om Den vite mannens börda : varför västerlandets ansträngningar att hjälp resten av världen har gjort så stor skada och så lite nytta

Boken Den vite mannens börda : varför västerlandets ansträngningar att hjälp resten av världen har gjort så stor skada och så lite nytta släpptes år 2008 och är skriven av William Easterly.

Den består av 463 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studieförbundet Näringsliv och Samhälle.

Köp Den vite mannens börda : varför västerlandets ansträngningar att hjälp resten av världen har gjort så stor skada och så lite nytta begagnad från en av 2 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 200 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

William Easterly, en av världens mest kända utvecklingsekonomer, går här till attack mot västerlandets tragiska och övermodiga försök att omforma resten av världen till sin egen avbild. Easterly beskriver det han kallar världsfattigdomens dubbla tragedi; där den första består i att så många människor tycks vara dömda till ett förkrympt och eländigt liv och en alltför tidig död; den andra i att det efter femtio år samt 2,3 biljoner biståndsdollar för att komma till rätta med den första tragedin fortfarande finns så lite resultat att visa upp. Samtidigt som vi i västvärlden predikar frihetens och det personliga ansvarets evangelium, tillåts biståndsbyråkratier som Internationella valutafonden och Världsbanken blanda sig i de så kallade utvecklingsländernas inre angelägenheter. Vi avsvär oss allt ansvar för det faktum att läget i flertalet länder, vars angelägenheter vi blandat oss i, snarare försämrats än förbättrats. Kan det förhålla sig så att vi alls inte vet så mycket om den magiska trollformel som öppnar dörren till välstånd som vi inbillar oss? William Easterly är professor i ekonomi vid New York University och ledamot av Center for Global Development. Han var i över sexton år ledande ekonomisk forskare vid Världsbanken. Utöver sina akademiska arbeten har han under senare år ofta skrivit i bland annat Washington Post, Wall Street Journal, Financial Times, Forbes och Foreign Policy. Förutom i Ryssland har han varit verksam på flera ställen i tredje världen, främst i Afrika och Latinamerika. "Easterly ställer de rätta frågorna och förenar engagemang med klarsynt empirism. Virgina Postrel i The New York Times Book Review Easterlys insiktsfulla hållning till initiativ, incitament och kommunikation har stora förtjänster. Vi bör vara Easterly tack skyldig för att presenterat en sådan rikedom av material och därmed berikat litteraturen om utvecklingsfrågor. Amartya Sen i Foreign Affairs Den vite mannens börda är obekväm men viktig läsning för presumtiva samariter och ett mäktigt rop på reformer. Business Week Originalets titel: The White Man's Burden Översättning: Claes-Göran Jönsson

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 200 kr