Den utvärderingstäta politiken : styrning och utvärdering i svensk storstadspolitik
ISBN9789144055237
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareEvert Vedung, Nils Hertting
Publiceringsår2009-09-03
FörlagStudentlitteratur
Antal sidor264
SpråkSvenska

Häftad • 2009-09-03

Den utvärderingstäta politiken : styrning och utvärdering i svensk storstadspolitik

av Evert Vedung och Nils Hertting

 • ISBN: 9789144055237
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2009-09-03
 • Förlag: Studentlitteratur
 • Antal sidor: 264
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

421 kr

Ej tillgänglig

469 kr

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 1 säljare -52% billigare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Nikolina M
  259 kr

  Bra skick

Om Den utvärderingstäta politiken : styrning och utvärdering i svensk storstadspolitik

Boken Den utvärderingstäta politiken : styrning och utvärdering i svensk storstadspolitik släpptes år 2009 och är skriven av Evert Vedung och Nils Hertting.

Den består av 264 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Studentlitteratur.

Köp Den utvärderingstäta politiken : styrning och utvärdering i svensk storstadspolitik begagnad från en av 1 studenter hos oss och spara pengar. Om du köper den begagnad sparar du 221 kr (52%) mot att köpa den ny hos Bokus.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Utvärdering är en megatrend i vår tid. Nästan allt som görs i offentlig sektor skall utvärderas. I den utvärderingstäta politiken är de föreställningar och förslag som florerar allt oftare produkter av utvärderares arbete. För förståelsen av samtida politik är det därför angeläget att lära mer om hur utvärderingsrön produceras. I denna bok lanseras idén att utvärderingar styrs och bör styras av den utvärderade insatsens styrningsdoktrin. Författarna renodlar aktuella uttryck för New Public Management till tre idealtypiska styrningsdoktriner: mål- och resultatstyrning, nätverksstyrning och brukarstyrning. I ett särskilt kapitel utvecklas vad som borde vara en lämplig utvärderingspraktik inom respektive styrningsdoktrin. Men detta är också en bok om den svenska storstadspolitiken. Hur ska storstadspolitikens styrningsdoktrin bäst beskrivas? Vad karaktäriserar dess utvärderingspraktik och omfattande utvärderingskomplex? Går utvärderandet att förstå som en matchande respons på den underliggande styrningsdoktrinen? Boken vänder sig till praktiker, studenter och forskare med intresse för styrning och utvärdering. Den bör intressera beställare, utövare och användare av utvärdering som funderar över hur utvärderingar bör läggas upp. Särskilt riktar sig boken till den som arbetar med eller intresserar sig för svensk storstadspolitik.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad 200 kr   Spara 52% mot nypris
 Letar efter nypriser..