Den svenska politiken bok med eLabb: Strukturer, processer och resultat
ISBN9789147908592
Upplaga1
FormatHäftad
Publiceringsår2011-07-18
FörlagLiber AB
Antal sidor381
SpråkSvenska

Häftad • 2011-07-18

Den svenska politiken bok med eLabb: Strukturer, processer och resultat

 • ISBN: 9789147908592
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2011-07-18
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 381
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 7 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Jonatan W
  208 kr

  Bra skick

 • Niclas B
  149 kr

  Bra skick

 • Markus F
  209 kr

  Bra skick

 • Kerstin E
  239 kr

  Bra skick

 • Aleksandra K
  239 kr

  Bra skick

 • Lana K
  309 kr

  Ny

 • Marlene J
  359 kr

  Bra skick

Om Den svenska politiken bok med eLabb: Strukturer, processer och resultat

Boken Den svenska politiken bok med eLabb: Strukturer, processer och resultat släpptes år 2011.

Den består av 381 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Den svenska politiken bok med eLabb: Strukturer, processer och resultat begagnad från en av 7 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 149 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Det politiska systemet gör det möjligt att fatta gemensamma beslut och skrida till gemensam handling i samhället. Till skillnad från andra system för kollektivt handlande verkar politiken genom att använda makt. För att kunna fånga maktutövningen i ett politiskt system krävs analytiska instrument i form av samhällsvetenskaplig teori. Den svenska politiken ger en bred översikt över statsskicket och politiken. Med utgångspunkt i stats- och samhällsvetenskaplig forskning beskrivs och analyseras staten, EU, kommuner och landsting. Särskilt behandlas det politiska systemets inbyggda kontrollmekanismer och den politiska processen. Formandet av den offentliga politiken illustreras med några centrala politikområden i nutida svensk politik. Både det formella ramverket och "hur det verkligen går till" beskrivs. För att begripa dagens svenska politik behöver vi kunna göra jämförelser i både tid och rum, och därför anläggs ett historiskt perspektiv och görs utblickar mot andra länder. Läs mer I denna tredje upplaga av boken har den inrikespolitiska utvecklingen aktualiserats med valen 2006 och 2010 och vad som hänt i politiken i valens efterföljd. På den europeiska nivån har framför allt den institutionella utvecklingen efter godkännandet av Lissabonfördraget aktualiserats. Boken är avsedd för grundläggande utbildningar i statsvetenskap vid universitet och högskola, men kan med fördel användas även i andra ämnen och utbildningsformer. Med den tredje upplagan av Den svenska politiken följer ett eLabb. Här kan du tillämpa och testa dina kunskaper om svensk politik och EU, med hjälp av frågor på bokens innehåll. eLabbet till Den svenska politiken innehållet ca 80 instuderingsfrågor där du kan träna på viktiga ord, begrepp och fakta och få omedelbar feedback. eLabbet innehåller dessutom interaktiva kunskapstester med slumpade testfrågor där du kan repetera dina kunskaper, samt få läs- och länktips. Aktiveringskod följer med boken. Läs mer om eLabbet på www.liber.se/elabbet. Om författarna Henry Bäck är professor emeritus i offentlig förvaltning vid Göteborgs universitet. Torbjörn Larsson är docent i statsvetenskap vid Stockholms universitet. Gissur Ó Erlingsson är fil. dr i statsvetenskap och forskarassistent vid Linköpings universitet. Författarna har lång erfarenhet av såväl forskning och undervisning som läroboksförfattande och har skrivit ett flertal böcker inom området. eLabbet är skrivet av Gissur Ó Erlingsson.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 149 kr
 Letar efter nypriser..