Den svenska politiken
ISBN9789147089307
Upplaga2
FormatHäftad
FörfattareHenry Bäck, Torbjörn Larsson
Publiceringsår2008-09-12
FörlagLiber AB
Antal sidor392
SpråkSvenska

Häftad • 2008-09-12

Den svenska politiken

av Henry Bäck och Torbjörn Larsson

 • ISBN: 9789147089307
 • Upplaga: 2
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2008-09-12
 • Förlag: Liber AB
 • Antal sidor: 392
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 5 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Maria E
  179 kr

  Bra skick

 • Rasmus M
  309 kr

  Bra skick

 • Stanova R
  359 kr

  Bra skick

 • Martin N
  359 kr

  Bra skick

 • Caroline N
  409 kr

  Bra skick

Om Den svenska politiken

Boken Den svenska politiken släpptes år 2008 och är skriven av Henry Bäck och Torbjörn Larsson.

Den består av 392 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber AB.

Köp Den svenska politiken begagnad från en av 5 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 179 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

I boken ges en bred översikt över statsskicket och politiken. Med utgångspunkt i stats- och samhällsvetenskaplig forskning beskrivs och analyseras staten, EU, kommuner och landsting. Läs mer Det politiska systemet gör det möjligt att fatta gemensamma beslut och skrida till gemensam handling i samhället. Till skillnad från andra system för gemensamt handlande verkar politiken genom att använda makt. För att kunna fånga maktutövningen i ett politiskt system krävs analytiska instrument i form av samhällsvetenskaplig teori. I boken behandlas särskilt det politiska systemets inbyggda kontrollmekanismer och den politiska processen. Formandet av den offentliga politiken illustreras med några centrala politikområden i den moderna svenska politiken. Här beskrivs och analyseras både det formella normativa ramverket och "hur det verkligen går till". För att begripa dagens svenska politik behöver vi kunna göra jämförelser i både tid och rum, och därför anläggs ett historiskt perspektiv och görs utblickar på andra länder. Om författarna Henry Bäck är professor i offentlig administration vid Förvaltningshögskolan, Göteborgs universitet. Torbjörn Larsson är docent i statsvetenskap vid Stockholms universitet.

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 179 kr